Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Friday, September 24, 2010

ARAW

Abdul Rahim Abdul Wahab seorang anak Kedah yang berusia 83 tahun menjadi highlight akhbar PAS dan UMNO. Perbicaraan dalam konteks Kedai Kopi di kalangan usahawan dan tycoon Cina, telah ramai menghimpit ARAW ini.

Pak Sedaro mengenali ARAW secara lebih dekat, secara perencanaan oleh beberapa kenalan Pak Sedaro. Latarbelakang penuh warna-warni, yang boleh menceritakan pengkisahan insiden 10-15 Mei 1969 di Kampung Baru, Kuala Lumpur. Siapa itu Dato' Abdul Wahab? Dato' Panglima Bukit Gantang? Siapa itu penasihat taktikal MAGERAN yang dikepalai oleh Almarhum Tun Abdul Razak? Siapa sebenarnya Lee Kwan Yee? Siapa yang mencetus api komunis dikalangan orang Melayu? Siapa itu Almarhum Tun Dr. Ismail? Bagaimana game plan Harun Idris semasa 13 Mei 1969 di Rumah Menteri Besar Selangor di Kampung Baru, yang kini tiada sisa sudah menjadi Bangunan PERKESO? Bagaimana gerakan membawa masuk Dr. Mahathir Mohamad kembali dalam Perikatan? Bagaimana Ustaz Ahmad Fuad merajuk dan membina gagasan P.A.S?

Apakah kisah disebalik kaki seluar meleret bumi dan bertongkat? Apakah perkaitan Abdul Rahim Abdul Wahab dengan Bahagian Keselamatan Negara, Jabatan Perdana Menteri di tahun 1956 - 1996? Di manakah Abdul Rahim Abdul Wahab sebelum tahun 2000? Apakah syarikat Asas Naim memberi makna kepada Tuanku Sultan Ismail yang sedang gering masa kini?

Bahagian Cawangan Jenayah Komersil PDRM amat kenal Abdul Rahim Abdul Wahab khabarnya? Begitu juga 3/4 Menteri Melayu dalam Kabinet Malaysia 2008-2012 Najib Tun Razak. Interpol dan beberapa Bank Dunia yang mana ARAW bersahabat juga iktiraf mereka ini? Siapakah mereka? Apa yang misteri tentang ARAW?

Pak Sedaro tak berhajat untuk jawab. Biarkan public mengetahui melalui saluran rasmi Negara. Pak Sedaro tertarik bila mana media sudah dibawa melepasi batas logika minda rakyat! Rakyat Malaysia khasnya di Kelantan sudah terpesona dengan pukulan Nik Aziz, PAS, UMNO Kelantan serta Puteri UMNO kepada ARAW. Sedarkah kalian, bahawa kalian telah membuka pekung di dada! Kalian tidak bijak bermain API dan SILAP MATA! Hati-hati, depan ada lubang...LOMPAT!!!

8 comments:

  1. salam hormat

    semlm sy tgk beliau di berita

    ReplyDelete
  2. Saudara2 Paneh Miang,
    Buatlah artikel lanjutan dan detail lagi...

    Hatihitam

    ReplyDelete
  3. Kalau tahu cerita, kena habaqlah. Jangan dok simpan. Ramai pembaca nak tau sapa ARAW nih. Kalau taknak cerita, baik takyah buka blog.

    ReplyDelete
  4. pak sedaro,

    den raso ARAW @ PT nie terlalu misteri...misterinya dapat merungkai segala persoalan..hanya masa yang akan menentukan...

    ReplyDelete
  5. Hoi Pak Sedaro,

    kalau kau tahu pasal Piti, maka bagitau Dia, yang tersorok sana sini macam undeworld apasai ?

    Dia sprang aje Ada cable billion? Berpuluh billionnaire mar Salleh ,semua tak pulak Sorok diri & duit macam mafia underworld Piti ni.

    Inilah problem melayu. Nak disguise sangat sampai orang kutuk sebagai penipu.

    Why can't u run and show legitimacy lah Piti. Tengok opis kau di Kelana jaya tu lagilah haprak.

    Kata nak tolong anak2 muda melayu- bila pergi jumpa kau orang, kau mintak duit deposit "non-refundable" apa kejadah punya Cara bisnes tu ?

    Kalau kau piti Ini kononnya simpan billions duit untuk bank2 di europe & gcc- what the fuck do you need to hide for ? Declare ajelah " aku Guna duit zakat. Untuk jihad ekomomi islam " - Cara kau piti tak betul !

    Declare aje from time to time kau boleh keluarkan masuk jumpa Zeti bank negara bila msia nak pinjam duit.

    Inilah Cara melayu - Cara niata kampong. Bila kena balun, cakap orang pulak tak betul.

    Cara kau berniaga mentadbir amanah orang macam underworld Sicily. Tak betul Cara kau ni.

    ReplyDelete
  6. Hoi pak sedaro,

    apa kejadah piti aibkan Nik AZIZ mac tu sekali ?

    Dia ni bukan bodoh kan ? Tak kan lah otak ngong sangat boleh tak "baca" apa reaction haramjadah umno bila kau hulurkan rm4B to pas ?

    piti , Kau sengaja nak PAS n TGNA jatuh aibkan Kami !

    Jenis melayu macam kau ni have no classlah nak jadi pengantara jihad ekomomi melayu konon.
    Malulah.

    ReplyDelete
  7. Anonymous kat atas ni pun cakap pandai, dia kutuk org tapi dia tak letak nama, cakap meletup, tapi identiti sendiri cover, dasar bacul, pengecut!

    Aku rs tujuan PT kutip duit dan beri project adalah untuk elakkan money laundering, ok lah cara dia tu.

    Macamlah kau tu class sangat, cakap pun lintang pukang, class apa menda kau nie..

    At least PT sahut gak fardu kifayah, tapi kau? Kutuk bangsa sendiri ada la.. Sengalnye ko nie.

    Samat anti-malays-bodoh-sombong

    ReplyDelete
  8. haaa 2015 dah mau letup ini barang,,,,yang menyalak mcm anjing anjing semuanya kena tipu dgn anjing besar,,,,baru korang tau langit tinggi rendah,,,,nak menilai org tu jgn menilai kulitnya,,,,korang nak tau DANA mana yg boleh cair ,,,, korang tunggu kesudahan cerita PALAT 1mdb ni.....siapa penipu ,,,,, yg diatas mengutuk sedap mulut korang kan....jgn korang jilat balik ludahan korang tu....

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive