Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Monday, December 27, 2010

Marhaban ISA

Transformasi FELDA amat relevan. Hari ini, YB Tan Sri Dato' Seri Utama Haji Mohd Isa Abdul Samad akan memulakan tugas sebagai Pengerusi FELDA pada 1 Januari 2011. Pengganti kepada Tan Sri Yusof Noor yang paling tepat dalam erti kata "Ribut Tenang" di seluruh lokaliti dan peti undi FELDA di Malaysia. Tidak kiralah sama ada Felda Sahabat di Sabah, mahu pun Felda di Perlis.

Kekuatan generasi pertama FELDA sekitar 600 ribu orang ditokok dengan kelahiran generasi kedua dan ketiga seramai 400 ribu ialah ketumbukan tentera PAS yang wajib diberi erti oleh BN melalui ilmu hakikat Perlembagaan Persekutuan.

3 comments:

 1. sama-sama kita membantu YB Tan Sri Isa "mencapai apa yang dimatlamatkan kerajaan ketika menubuhkan Felda"

  ReplyDelete
 2. sama-sama kita membantu YB Tan Sri Isa "mencapai apa yang dimatlamatkan kerajaan ketika menubuhkan Felda"

  ReplyDelete
 3. This man has been tested and found corrupt by the very party itself. Bkt Pelanduk became Bkt Babi. Sanggup bangsa digadaikan dengan najis.

  Najib is not much better than the slipperyhead, get someone with a record who must to prove himself as a 'budak suruhan'.

  Felda is najib's skeleton in the cupboard.

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive