Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Monday, January 4, 2010

The World Is Watching

The American Muslim (TAM)

Asia Sentinel - God and Allah in Malaysia

Malaysia to allow Christians to use the word ‘Allah’

Court says ‘yes’ to Allah for Christians | Asian Tribune

Battle Over Use of 'Allah' Continues in Malaysia - Worldnews.com

Malaysia gov't to fight court verdict on Allah ban - Worldnews.com

Malaysia rules Catholic paper has right to use 'Allah'

Allvoices.com - Malaysian Christian can say “Allah” now

Muslims.net - ‘Allah’ Ruling Stirs Furor in Malaysia

Malaysian Govt. urges Muslims to remain calm over High Court’s ‘Allah’ verdict

Al Jazeera English - Asia-Pacific - Malaysia ban on 'Allah' upheld

Malaysian court rules Christians can use 'Allah' - World AP - MiamiHerald.com

BBC News - Malaysian court rules non-Muslims may call God Allah

News | Malaysia rules Catholic paper can use 'Allah'

Around 60% of Malaysia's 27 million people are Muslim Malays and Christians make up 9.1%

3 comments:

  1. Bang ini Msia yg dipimpin UMNO yg sinonim dgn perjuangan WahdatulRishwah. Jangan takut, nanti bila kes dah masuk Mahkamah Rayuan, cerita kembali kepada asal. Ini semua alah Tau sama tau lah. Kes tilam pun satu dunia lihat pun bicara jugak sampai penjara 6 thn lagi. Kes yg terbaru pun walau ada salinan Dr. pun kena bicara jugak. Apa tadi? kes sebat Kartina, dunia pun dok perhati jugak. tak perlu dunia, org kg Baling pun perhati jugak. Kes Toyol 25 kes rasuah pun sampai hari ini pun tak dipanggil, hanya kes 24 juto rmh pun senyap sunyi sampai hari ni. Puek.

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive