Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Saturday, June 9, 2012

PAKATAN KANTOI BODOH?! Kah Kah Kah!

Kah..kah..kah..

Memula janji mahu hapus PTPTN kalau dapat Putrajaya.

Konon nak buat free education. Habis semua dizikirkan nama-nama negara di dunia yang aplikasi free education, sambil sorok fakta jumlah cukai yang terpaksa dibayar rakyat negara yang dijadikan contoh tu.

Lepas tu si Big Bos Gay Tua Pakatan pulak arahkan hasut mahasiswa supaya jangan bayar hutang PTPTN.

Orang PTPTN fedup, terus kasi beku PTPTN pada bebudak universiti negeri pakatan. Logik la tindakan tu. Buat apa nak bagi pinjaman pada mereka yang tak hargai sumbangan orang lain? Dalam bahasa kasarnya, apa kejadahnya nak bagi hutang pada orang yang tak nak bayar hutang?

Tup..tup lepas beku, terus semuanya meroyan. Mereka yang sebelum ni konon berjanji nak bagi pendidikan percumalah..hasut jangan bayar hutanglah...terus keluar statement macam-macam.

Seperti biasa semuanya menyalahkan UMNO/BN. Kemudian buat ayat, "Ketepikan semangat Federalisme" lah, "mengecewakan ibu bapa Melayu" lah, "mahu jaminan menteri agar pembekuan pinjaman tidak berulang" lah, "politik dendam UMNO amat memualkan" lah..itulah..inilah..aiskrim lah, c doll lah, derhaka lah, pukul 3 pagi lah..bla..bla..boleh blah!

Siapa yang mulakan hal ni semua? Siapa yang mula hasut mahasiswa ponteng kuliah untuk berdemo hapus PTPTN serta melawan pihak berkuasa di Dataran Merdeka? Siapa yang mula bawa idea akan hapuskan PTPTN jika dapat Putrajaya dan konon akan beri pendidikan percuma kepada rakyat? Siapa yang mula arah mahasiswa supaya jangan bayar hutang PTPTN?

Siapa? Siapa? Siapa?

Baru umum beku...dah gila meroyan tahap cipan...belum PTPTN hapus lagi.

Kepada pemimpin dan pencacai atau pencinta Komplot Pembangkang...kasi WALK THE TALK la brader. Buat dulu free education di Kedah, Kelantan, Penang dan Selangor, baru rakyat boleh percaya. Paling tidak pun, segala kos di Taska Pasti yang anak bongsu Cicit Kamat sedang belajar sekarang ni pun kasi hapus dululah, baru orang boleh yakin.

Kah..kah..kah..

Kes beku PTPTN di Unisel ni jelas membuktikan Komplot Pembangkang tajaan Bro Anwar Bin Ibrahim, Hadi/Ajis, dan Lim Siang Eng Singh TERPERANGKAP DENGAN GAME SENDIRI DAN KANTOI TAHAP PALOI NAK MAMPOS!

KAH KAH KAH...KAH KAH KAH...KAH KAH KAH...! Sakit perut den golak...

Gambar ni lagi kelakar...KAH..KAH..KAH..

11 comments:

  1. ko yg kantoi bodoh sbnrnye..tgk ko punye parti pojaan da tarik balik..kecut perut la tu pakatan ade jln sndiri..

    ReplyDelete
  2. Kah kah kah. Lawak la paneh. Hangat hati pencacai pembangkang ni. Kah kah kah. Ada jalan sendiri dengan jual tanah unisel? Kah kah kah. Bangang punya pemimpin pakatan. Setakat idea jual tanah dan kutip derma untuk selesai masalah..mmg rugi walaupun bayar rm1 pun kat mat jubor tu. 1 sen pun tak laku,. Jadi penasihat pelacur doll boleh la. Kah kah kah. Nasib baik kerajaan kesian, bagi la jugak pinjam ptptn. Dap tak bising pasal ptptn..Melayu pas/pkr jugak yang meroyan harap ptptn. Pecaya la lagi adam adli bangang tu. Kah kah kah..

    ReplyDelete
  3. ontah la paneh. Dah banyak kali kono tipu pun masih pecayo yo lain pengikut dorang ni. 16 sept tu penipuan tebosar pun masih yo nak nyokong. ontah kek mano lotak otak memasing.

    ReplyDelete
  4. Pakatan ada jalan sendiri? Haha.. Jual aset UNISEL tu bukan jalan la bodo... Dulu berkokok Selangor jimat 1.9 bilion utk 2011? Kenapa nak jual aset pulak utk tampung UNISEL?

    Kantul bodo bodo bodo...

    Nasib baik la BN bagi muka lagi dgn caicai ni semua..

    ReplyDelete
  5. Apalah punyo bodo pemimpin pakatan. Nak solosaikan masalah yuran budak UNISEL poi jual tanah. Kalau itu caro pemimpin pakatan, kawan aku yang SPM tak lulus pun boleh solosaikan masalah ni.

    Tak ado duit jual tanah.
    Tak ado duit jual aset.

    ReplyDelete
  6. Menteri UMNO cakap macam Ular termasuklah Khaled Nordin Orang negeri sembilan Ular macam Hindu lidah bercabang...

    ReplyDelete
  7. khaled nordin oghang nogori? check your fact bro. nampak nak bungko eh komen. anwar tu yang keturunan hindu. it's fact. pasti ramai penyokong pakatan yang tak tau. sobab tu kaki bolit semacam. lobih tang ular lagi pemoghak. tupun ado yo cayo 16 sept. kakaka.

    ReplyDelete
  8. Ese pun nak nompang golak lah paneh..

    KAH!!!KAH!!!KAH!!!KAH!!!KAH!!!KAH!!KAH!! KAH!!!KAH!!!KAH!!!KAH!!!KAH!!! KAH!!!KAH!!!KAH..!!!!!!

    Ado Jalan anon 1.21 KAH!!!KAH!!!KAH!!KAH!!!KAH!!!KAH!!!KAH!!!KIH!!!KIH!!!KIH!!!KIH!!!KIH!!!KIH!!!KIH

    Khalid Nordin Oghang ANON 7.23 Pilah. KIH!!!KIH!!!KIH!!!KIH!!!KIH!!!KIH!!! KIH!!!KIH!!!KIH!!!KIH!!!KIH!!!KIH!!! KIH!!!

    ReplyDelete
  9. Bab Politic, sudah ludah kahak jilat kembali dah gerun ko kau khaled. Baik ekau diganti dgn budak rombau jd montori, bingai, bingai.

    ReplyDelete
  10. Damage has been done too bad or late for any damage controlled lets translate it in coming PRU.

    ReplyDelete
  11. Jgn la gelak & bangga sbb PTPTN bekukan, kebanyakkan anak2 d unisel tu org melayu termasuk jgak anak2 org UMNO, jgn la bg reason suruh budak2 tu masuk u lain yg ada ptptn, dh d situ mrk dpt sambung belajar btw aku rs pembekuan ni byk buruk dr baik kepada UMNO

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."
Blog Widget by LinkWithin

Blog Archive