Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Sunday, December 21, 2008

Kenduri Politik Wan Ahmad Farid

Lokasi: Majlis Perkahwinan di Senawang
Tarikh: 21 Disember 2008
Masa: 1402

Sahabat: Bro, ko nak nengok gambar Wan Ahmad Farid (WAF) ka?

Paneh: Gambar apo?

Sahabat: Ni ha..(sambil menunjukkan di hp N96) gambar calon BN di KT tongah karaoke.

Paneh: Apo yang best eh gambar ni?

Sahabat: Tak tau la den. Dapek dari beberapo blog. Dorang mainkan isu si WAF ni karaoke.

Paneh: Karaoke pun bleh jadi isu ko? Atau dorang nak buktikan si WAF ni muko buruk maso menyanyi?

Sahabat: Muahahah..agak eh. Ko tak nak ulas dalam blog ko?

Ontahlah sahabat. Setakat karaoke tu biaso la. Sekali-sekalo dio nak lopeh tension agak eh. Lainlah kalo gambar dio tongah minum arak ke, main judi ke, main betina ke, tak pun main jantan ke..(eh sori, takut ado yang teraso lak nanti), boleh la nak jadikan isu. Kalo karaoke kek umah atau kek kodai makan pun orang jadikan bahan, maka banyak la isu yang boleh disensasikan. Wakil rakyat PR kek negori ni pun banyak yang lagi toruk, tapi orang kito dok pangkah jugak. Ado wakil rakyat yang baru lopeh kluar hospital mental, tokey syarikat Along, kaki pow, kaki mesin kuda, kaki auta, tunggang arak dan bermacam spesis pun boleh monang pilihanraya. Yang memangkah eh orang Melayu jugak. Apo nak dikato laie? Kito tunggu jolah calon PR 1 Januari 2009 nanti.

5 comments:

  1. Bagi lah chance kat dia nak menyanyi untuk lepas tension.Itukan hak peribadi dia. Asalkan tidak membuat maksiat sudah lah.Mungkin dia buat sekali itu sahaja dan mungkin dia pergi tahlil dan majlis agama lebih kerap dari pergi karaoke.

    ReplyDelete
  2. Kalau karaoke pun tak boleh susahlah hidup.Lagipun tengok gambar ni ramai yang dengan dia.Karaoke ni sebenarnya boleh dijadikan sebagai aktiviti keluarga.Di melaka, karaoke berkeluarga di pusat beli belah dah jadi budaya pun.Jangan kita cepat melatah.Lagipun dia tak sondol sapa pun.

    ReplyDelete
  3. sobolah tu bini dio ko? Bukan ko mamat salah sorg tenago penggorak tingkat 4?

    ReplyDelete
  4. musykil aku dengan khairul daniel nih.

    ReplyDelete
  5. pompuan tu anak sedare dialah.
    wan jihanah amirah..
    anak wan nor azman

    ReplyDelete

Blog Archive