Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Thursday, December 25, 2008

Jom Liwat..

Ahli Parlimen Kapar, S Manikavasagam menyatakan bahawa undang-undang sodomi dipelopori oleh British colonial dan ia bertentangan dengan human rights (baca hujah beliau disini). Justeru beliau kini mendesak kerajaan dimana sahaja agar turut serta mengamalkan international human rights standards dan tidak lagi mengguna pakai undang-undang British yang mengharamkan sodomi semasa zaman penjajahan. Brader Anwar Bin Ibrahim pasti tersenyum penuh makna bila baca ni. Ataupun Anwar sendiri yang suruh S Manikavasagam bangkitkan isu ni? Manalah tau kan? kan? kan? Ho Ho Ho...!

7 comments:

  1. kita tak tau mani ini ada suhabat sama anwar atau tidak, tapi itu dr chua yang buat oral seks, (sepatutnya salah di sisi undang undang), tidak dibawa ke mahkamah...

    ReplyDelete
  2. negara kita, ada tgk ke video chua buat oral seks?

    tak pasti la salah atau tidak chua dr sudut undang2. tapi kalo chua tu muslim memang la salah dari sudut undang2 syariah. undang2 sivil tak pasti.

    pakar undang2 boleh tlg confirmkan?

    ReplyDelete
  3. tak lak video lah...tapi banyak bloggers comment mengapa dia tak dibawa pergi mahkamah...
    kita bukan pakar undang2, takut juga nanti cakap salah, kita yang kena dibawa pergi mahkamah... :p

    ReplyDelete
  4. orang2 paneh ni yang sakit hati sangat dengan anwar ni kenapa.Dia ader hutang dengan ko ke? Tunggu aje lah keputusan mahkamah nanti...Dulu mahkamah juga yang lepaskan dia dan kata dia tak bersalah...apa lagi masalah korang ni? Takut PR ambil alih ke? Kalau takut keluar la cari negara lain yang boleh tolong dan terima korang tuh!!!Bengong!!!

    ReplyDelete
  5. pakya pemangku ketua bahagianDecember 25, 2008 at 2:46 PM

    apa chua buat mungkin salah dr segi legal. tapi for sure moraly wrong. ada org buat report ke pasal salah laku chua ni? kalo da yg report mgkn polis susah nak ambil tindakan sbb skrg dia dah jadi timb presiden mca. presiden mca la kena bertindak.

    anwar selamanya ni pun apasal ko suka sgt ngan nuar tu? ko pun pengamal liwatun jugak ke? ada ke suruh org lain kluar cari negara lain. kalo penulis blog ni takut xkn la dia tulis kot. dia berani la dia tulis.

    ReplyDelete
  6. oral sek, salah ko, tak salah ko, sumo tak ponting..janji sodap!!!

    ReplyDelete
  7. oi cipet...ko kalo nak melucah poi blog lain la wei...bengong!!!

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive