Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Saturday, March 6, 2010

Kata-kata terakhir...

Pernahkah kita terfikir ayat terakhir yang bakal kita ucap atau wasiatkan sebelum menghembuskan nafas yang terakhir? Mari kita renungkan kata-kata terakhir yang pernah diucapkan oleh insan terkenal berikut sebelum nyawa mereka terpisah dari jasad:-

"Ummati...ummati...ummati..." - Nabi Muhammad s.a.w.

"Sekarang saya boleh menyeberangi pasir yang bergerak." - L. Frank Baum (Penyajak/Penulis)

"Kertas dinding saya dan saya sendiri sedang bertarung bersama-sama sehingga ke mati. Salah seorang daripada kami harus pergi." - Oscar Wilde (Penulis Skrip/Penyajak)

"Saling mencintai." - George Harrison (Gitaris The Beatles)

"Saudara-saudara! Saudara-saudara, tolong! Ini adalah rumah keamanan!" - Malcolm X

"Duit tidak boleh membeli kehidupan." - Bob Marley

"Jangan bimbang, mereka biasanya tidak akan berenang ke arah belakang." - Steve Irwin (The Crocodile Hunter)

"Rasa kematian sedang berada di bibir saya. Saya merasakan sesuatu yang tidak wujud di dunia ini." - Mozart
_________________________

Berikut pula adalah kata-kata terakhir yang MUNGKIN dihamburkan oleh insan tersebut sebelum roh meninggalkan jasad.

"Mokhtar...ahhh...mokhtar...cifut...arghhhhhhhhhhhh... ky jelly...r u ok.?? Tangguhkan..minta tangguh...aku nak ke putrajayaaaaaaaaaaaa!!! Kenapa kau lompat??? Tangguhkan keluar parti...tulun! tulun! tulun! Mana karipap kuuuuuuuuuuuuuuuuu.......Aku mati tak jadi ketua pembangkang dah! Why...why...why??????????" - CiFuT B.A.B.I.


Taubat la wey...

8 comments:

 1. Jangan lupa masukkannya dalam buku sejarah. hehehe

  ReplyDelete
 2. ada satu lagi..sokong pas masuk syyuuurrgggaaa....

  ReplyDelete
 3. gambaran kpd insan yg celako

  ReplyDelete
 4. Aku lupo a pulak KY dah 9 kali aku pakai - Epol

  ReplyDelete
 5. Berita Gempar...
  Sepandai-pandai kalentong...akhirnya anak Toyo ditangkap....baca seterusnya disini

  ReplyDelete
 6. Saiful, sampai mati keenakan rasa kopi mu takkan ku lupa.

  Minum sambil pegang KY jel, lagi nikmat...Hingga titisan terakhir (Abang Nuar)

  ReplyDelete
 7. polek jugak yo..? den ingat nak caghik maklumat sobonar kek sini. tapi poning kepalo den. kato menuduh najib terlibat kes altantuya tu fitnah, tapi menuduh anwar meliwat tu tak fitnah pulak yo? inilah namonyo blog politik.. takleh nak ikut bona sumo ceghito ee..kalau sumo oghang melayu dihanyut dek polemik cagho camni habihlah.. nang kalah jadi abu, nang monang jadi aghang.

  ReplyDelete
 8. Anon 11:18 di atas, tunggulah keputusan mahkamah nanti, baru tahu Anwar tu betul ke tak..tapi nampak gayanya macam Anwar banyak kali cuba menangguhkan kes beliau

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive