Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Thursday, February 17, 2011

Amanat DAP


"Kawan-kawan sekalian percayalah,

Kita bersahabat dengan PAS, bukan kerana nama dia PAS. Kita berkawan dengan PKR, bukan kerana orang kita jadi peguam Anwar dan tahu banyak rahsia dia. Kita bersahabat dengan PAS kerana mereka mengekalkan hasrat penjajah untuk memecah-belahkan umat Melayu di negara ini. Kita bersahabat dengan PKR kerana mereka mengamalkan agama Pluralisme serta kemaruk nak jadi PM. Oleh kerana itulah kita bersahabat dengan mereka. Oleh kerana itulah kita memerlukan mereka. Oleh kerana itulah kita cuba berganding dengan mereka.

Percayalah kawan-kawan sekalian,

Perjuangan kita adalah kuasa, ucapan kita adalah mandarin, derma kita adalah untuk sekolah vernakular. Bergantunglah kita kepada Singapura dengan (menghadapi) puak-puak BN kerana kalau kita tak melawan puak-puak ini, sampai mati pun Cina tak akan dapat perintah Malaysia. Hidup kita berkiblatkan China. Kita tidak perlu masuk Islam. Kita tidak perlu masuk Hindu. Tapi kita perlu berjuang mempertahankan agama Kristian dan Buddha. Kita bakal menjadi kuat dengan mengeratkan lagi persahabatan dengan 'PAS agama suku' dan 'PKR politik suku'. "

2 comments:

  1. layarilah www.freemalaysiakini.com

    sebarkan kepada pembaca blog anda

    ReplyDelete
  2. good one bro. kok dibaco dek memember pas ni mau menanah jubor.

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive