Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Wednesday, February 9, 2011

Dadah China manyak mulah...

Aliran dadah ke Malaysia (Lihat dadah masuk dari negara mana?)


Belanjawan yang 'terpaksa' ditanggung kerajaan untuk penagih

Note: Jika dulu Syarikat Hindia Timur (British) menggunakan candu (dadah) untuk mengkhayalkan orang China yang mereka jajah. Adakah strategi yang sama digunakan untuk merosakkan anak muda Melayu di negara ini?

2 comments:

  1. yang tak teruk tu patut diletakkan di satu pulau dan dikerah untuk menangkap ikan boleh juga membantu nelayan atau apa-apa yang patut, setiap bulan test, jimat kerajaan.

    ReplyDelete
  2. nanti dtg la pulak org kuat hak asasi manusia kata kerajaan zalim hantar penagih ke pulau. bila penagih bunuh manusia lain, dlm pengaruh dadah, tak siuman, bebas. hak asasi org kena bunuh, tak ada pulak yg bela.
    jual dadah manyak untung ma .... juta-juta, cash. tarak hutang. penagih pandai pula cari duit nak beli dadah pasal tak boleh hutang..
    baca akhbar hari ni. manyak luit lo.. ada title datuk lagi, masih muda beb

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive