Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Saturday, February 5, 2011

Yahudi dalam PBB

Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu ditubuhkan pada 1945 selepas kemenangan tentera Berikat dalam Perang Dunia Kedua. Pusat pentadbiran PBB di New York dan majoriti pegawai tadbirnya ialah rakyat Amerika Syarikat. Rujuk buku Amerika min Al-Qimmah ila al-Qa' muka surat 72 dan 74. PBB juga ditubuhkan bagi melindungi bangsa Yahudi daripada ditindas dan dipinggirkan hak mereka. Idea ini disuarakan oleh pemimpin Yahudi bernama Israel Zanguel dengan katanya "Sesungguhnya anggota PBB ini merupakan duta-duta bagi Israel".

Usaha Zionis sebelum perang dunia pertama untuk menubuhkan pertubuhan seumpamanya sudah dimulakan oleh Yahudi bernama Nahum Solokov di Muktamar Carlsbad pada 27 Ogos 1922 yang menyebut "Idea pertubuhan ini merupakan idea kita [YAHUDI]. Kita merancangnya selepas 25 tahun kita merana. Kita akan menyaksikan al-Quds sebagai kota perdamaian satu hari nanti..." Seorang penulsi Yahudi, Alfred Douglas pernah bersuara,"Sesungguhnya PBB akan menjadi pusat pentadbiran Yahudi dalam rangka menguasai alam ini."

Semenjak penubuhannya, PBB telah dikuasai oleh orang Yahudi. Antara orang penting di PBB berbangsa Yahudi ialah:-

1. Bull Hammers - Ketua Sidang Mesyuarat
2. Sir J.Erick Drumond - Setiausaha Agung
3. Bull Mantoxs - Ketua Bahagian Politik
4. Major Abraham- Pembantu Ketua Bahagian Politik
5. Mrs N. Sabler-Setiausaha Bahagian Politik
6.Whites-Ketua Bahagian Pejabat
7.A.Rozanbrige-Penasihat ekonomi
8.M.Cohen-Ketua bagi Pertubuhan Pelarian Sedunia
9. Boutrous Ghali - Setiausaha Agung yang berkahwin dengan Yahudi Mesir
10. Kofi Annan-Setiausaha Agung yang berkahwin dengan Yahudi Sweden

Termasuk di cawangan-cawangan PBB di Geneva yang dikepalai oleh pemimpin Freemason seperti:-

1. Block - Ketua Persenjataan
2. Ibraham Filter - Ketua Bahagian Undang-Undang
3.Semua jawatan di WTO [Freemason]

Rujuk Halak wa Dimar Amerika al-Muntazor, ms 59 dan Kitab al-Aqidah al-Yahudiah wa Khotoruba 'alal Insaniah oleh Dr Sa'dudin.

2 comments:

 1. Dalam UMNO pun ada Yahudi dan Freemason.

  UMNO Rembau

  ReplyDelete
 2. Dalam PAS pun ada dalam Parti Kencing Rakyat lagi berlambak...samo yo...DAP lagi lah plak...

  Hebat cicit kamat...mcm nih laaa penulisan yg efektif.


  Anti Liwat / Say NO to LIWAT

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive