Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Sunday, March 6, 2011

POST MORTEM MERLIMAU DAN KERDAU

Apokah punco kokalahan toghuk PAS kek koduo-duo DUN tosobut. Antaronya adolah;

1. DS Rais Yatim telah mengarahkan segalo hantu-hantu yang ado kek RTM, TV3 dan panggung po'ie mongundi kek sinun. Hantu-hantu yang tolah diarah tu adolah seperti borikut:-

a. Hantu Rayo
b. Hantu Penanggal
c. Hantu Ngangkung
d. Hantu Jopun
e. Pontianak
f. Hantu Kak Limah Balik Rumah Kerdau dan Rumah Merlimau
g. Mambang Hijau dan Mambang Tanah (pinjam daripado filim P. Ramlee. Kok tak cayo bulih baco Haprakdaily).

2. PAS turunkan hargo gulo sikit bona kek Kerdau. Cubo turunkan sampai 20 sen sekilo, gorenti PAS monang.

3. PAS tak dapek menyediokan bas secukupnyo untuk pongundi mereka di hantar ko syurgo. Cubo sewo KTM ko, Airasia ko, MAS ko, tontu ramai yang bulih naik.

4. PAS tak sompek nak mentarbiahkan pengundi-pengundi kek sinun. Pas masih leko nak mencari kesalahan dan memalukan calon BN jo. Jadi, orang-orang kek sinun masih lagi jahilliah macam Nik Ajis cakap kek Tenang dulu.

Atuk raso cukuplah dulu post mortem yang sompek dibuek. Kok nak tau lagi bacolah Haprakdaily, gerenti banyak lagi. Hi hi hi (tu bukan bunyi hantu mongilai doh).

1 comment:

  1. Salam Atok,

    Post Mortem lucu..masih senyum lagi den ni...banyak benar HANTU..

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive