Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Thursday, March 31, 2011

SAWAN B.A.B.I.

Makin lamo hidup, makan meroyan B.A.B.I., sadis melihat riwayat politik songsang dan bahana selera so sial yang menjadi sarapan, kudapan, lunch, hi-tea dan dinner, rangkaian kenalan dan perayu simpati Anwar Ibrahim.

Pak Sedaro dok kiro, boleh terlingkup Gunung Nuang dek penangan dan selera Anwar Ibrahim.

Gamaknya, pengikut subjudis dan ahli judis yang bersekongkol dan bersenggama dengan tabiat luar jangka, makin bobrok dan apakah ini gerangan penyakit yang ditayang oleh Raja Azmi dalam Anu dalam botol?

Trio melaun telah meranapkan dan buat PM dan TPM kelam kabut menjawab soalan bodoh SPM bertalu-talu daripada reporter yang nak lakukan suratkhabar.

Inilah strategi politiking paling bahalol dan kurap kepada UMNO.

Sesunguhnya ANWAR tiada dalam kamus politik umat Melayu lagi. Dia sudah lenyap, kuburnya sudah bernisan, liang lahatnya sudah tersemat dan tersurat.

Apakah mandrem B.A.B.I. begitu sekali kuat, hingga Sarawak bakal korban?

Apakah mandrem PAS akan menjadi hakikat dan kebenaran, bila mana Nik Aziz sebenarnya seorang ahli UMNO yang sah sejak 1965 dan akan terbongkar secara tidak sengaja oleh dirinya yang hampir nyanyuk?

Apakah Hasan Ali yang lama terkenan dek sawan Anwar bakal menerajui kerusi YAB Dato' Menteri Besar Selangor kerana Khalid gagap sudah dimurkai oleh DYMM Sultan Selangor?

Apakah trio Naib Presiden UMNO akan kekal atau akan dilanggar garuda selepas Jun 2012?

Trio Perak, Sabah dan Johor tidak ideal kepada UMNO. Trio yang relevan ialah Johor, Johor dan Johor atau Trio Johor, Kedah dan Pahang.

Jangan dilawan B.A.B.I. kerana akan lebih ramai tersampar dek sawan mautnya. Yang sedihnya, rakyat Raja kembali tertipu oleh si Penipu yang besar bedebahnya.

3 comments:

  1. rakyat raja? haktuihh..umno je yg iktiraf raja gopal ni.

    ReplyDelete
  2. peminat pm tapi bukan ckMarch 31, 2011 at 3:16 PM

    aku rasa penulis kena terangkan dulu apa maksud rakyat raja kerna aku tengok penulis ni selalu tulis rakyat raja..rakyat raja tapi org yg membacanya tak faham apa maksud. penyudahnya kena maki la dengan orang yg rendah ilmunya macam anon di atas ni. jangan ingat semua org akan faham dengan apa yang awak tulis. tidak guna menyampaikan ilmu yg hanya awak sendiri saja yang faham. ego mahu menunjukkan pada orang yang awak kononnya berilmu tapi hakikatnya tiada satupun yang penulis sampaikan telah lekat di hati pembaca. fikirlah.

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive