Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Friday, December 2, 2011

Apa tafsirannya...

5 comments:

 1. mahathir suka rm? atau rosmah cuba ngorat mahathir? tok him tak pernah lekang drpd mahathir dan selalu ikut mahathir sampai luar negara? hasmah jeles tgk mutiara leher rosmah lebih besar dari dia? atau jeles sebab rambut rosmah lebih asli? huh. banyak tul tafsiran.

  banyak sangat persepsi pun boleh masuk kategori ngumpat juga.

  ReplyDelete
 2. Saya suka gambar ini . . .

  Taksiran saya yang baik2 dan positif saja.

  Rapatkan saf . . .

  ReplyDelete
 3. belakang tabir
  --------------

  don't worry tun, you tolong I-Itolong u

  [translasi- esok kita upgred mukreejee jadi menteri

  tun mesti sokong kami , ok?

  Tun: ok ok

  depan orang ramai
  -----------------

  rm: tun baik kah?

  semua ok?

  sihat ?

  kkk

  ReplyDelete
 4. line up RM ,Tun tegur...tangan bergerak utk memujuk..itu semua fitnah

  ReplyDelete
 5. Tun M:hang jaga la negara nie ikut acuan hang,saya dah tak larat nak tegur, lagu mana lg, demi parti dan negara.Hang enjoy la no..saya nak pi jauh2 tempat line clear.RM:Mengalah jugak Tun kat saya ya.Lni lah tangan wanita yg boleh mengoncangkan malaysia

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive