Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Sunday, December 25, 2011

Dr. Khir Masuk PAS?

Assalamualaikum.

Dr. Khir Toyo didapati bersalah atas tuduhan salah guna kuasa semasa memegang jawatan Menteri Besar Selangor. Atas kesalahan itu beliau telah dijatuhi hukuman 1 tahun penjara.

Di pihak beliau, Dr. Khir berpendapat yang beliau di kambing hitamkan atas kesalahan itu. Begitu juga pendapat penyokong penyokong beliau.

Di pihak penyokong kerajaan pula, UMNO khasnya, terdapat pelbagai pendapat sama ada menyokong, menyangkal dan ada yang tidak mahu ambil tahu.

Manakala di pihak penyokong pembangkang pula, ini adalah satu muslihat politik kerajaan, UMNO khasnya. Di mana kes ini dilihat kononnya kerajaan dilihat tegas dalam perlaksanaan undang-undang tanpa mengira sesiapapun, pangkat mahupun darjat.

TETAPI sekiranya Dr Khir keluar UMNO dan memilih untuk menyertai parti pembangkang;

1. Adakah pembangkang akan tetap berpandangan bahawa kes Dr Khir ini sebagai satu muslihat politik?

2. Mungkinka pembangkang akan beralih menyokong Dr. Khir dan mula menuduh mahkamah adalah alat UMNO untuk menyingkirkan mana-mana pemimpin yang tidak disukai?

3. Adakah parti pembangkang akan melantik Dr. Khir sebagai calon Perdana Menteri disebabkan Brader Anwar Bin Ibrahim bakal berhijrah ke BAMBOO RIVER RESORT & SPA pada 9 Januari ini.

Apa-apa pun kita tunggu dan lihat...

1 comment:

  1. 1 untuk engkau, 2 untuk aku
    2 untuk engkau, 4 untuk aku
    Adil?
    Memang adil sebab itulah mentaliti Pembangkang

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive