Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Saturday, December 3, 2011

Kena ingat janji Najib...

Just for the record, tak silap den dongar ucapan penggulungan Najib tadi, dio kato lobih kurang begini,

"Siapa kata kita tak perjuangkan agenda Melayu? Bila saya lancarkan 1Malaysia, saya tak kata saya akan ketepikan agenda Melayu."

Baguslah kalau begitu kata Najib. Harap ORANG UMNO peringatkan Najib semula jika dia terlupa dalam tindakan mahukan ucapannya yang pernah mengguris hati ramai ORANG MELAYU sepertimana yang pernah beberapa kali berlaku sebelum ini.

Selamat berjuang ORANG UMNO!

3 comments:

  1. Tiada bezanya ketua parti dgn ketua wanita yakni kedua-duanya menarik parti berselindung dgn masalah peribadi yg rakyat tunggu jawabannya. Bak kata org bangkai gajah masakan dpt ditutup dgn nyiru!

    ReplyDelete
  2. kadangkala tidak perlu bercakap ds tapi orang menilai daripada tindakan dan keputusan kita. orang bercakap kerana byk tindakan ds berbeza dgn kata2 apabila melibatkan agenda melayu dan merajakan cina.

    ReplyDelete
  3. DS jangan cakap ajer berdeger-deger tapi taik terpalit dipagar kena ke muka sendiri. Kalau DS tak kotakan janji2 manis DS maka lupakan UMNO buat selama-lama nya. Orang2 UMNO kena jaga hati rakyat jelata...tak kira parti mana walaupun PKR atau PAS. Jangan hanya nak jaga hati orang UMNO saja. Dan orang2 UMNO jangan SOMBONG, ANGKUH, RIAK bila dah menang dan dapat jawatan penting dalam parti...jangan mudah lupa diri dan tolong sesiapa saja jangan pilih bulu kalau bukan orang UMNO tak nak tolong itu sikap mencelakakan UMNO cepat mampos. Apa salahnya rendah diri dan berbaik-baik dengan bangsa sendiri yang seagama....juga dengan bangsa lain. DS mesti pastikan barang2 dapor dan minyak petrol tak naik sebelum pilihanraya atau selepas ...ingat JANJI TAU!!! Inysaalah UMNO MENANG BESAR KALI INI..kalau DS kotakan apa yang dijanji.

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive