Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Friday, December 2, 2011

Beranikah UMNO jawab?!

Apakah Jihad UMNO?

1. Sejak 11 Mei 1946, UMO @ UMNO telah melafazkan takbir Jihad Agama, Bangsa dan Negara.

2. Hari Merdeka 1957 merupakan titik tolak kepada pembuktian Jihad Tanahair kepada Bangsa Teras dan Kaum-kaum Lain.

3. Hari Malaysia 1963 merupakan permulaan resepi Semenanjung Tanah Melayu, Sarawak dan Sabah.

Hari ini bagaimana pula JIHAD UMNO?

1. Apakah UMNO boleh mendasari pendekatan jihad Turba dan Menjaro Polemas.

2. Apakah UMNO boleh mencipta keajaiban jika winnable candidate tidak zahir di surau, masjid, kenduri-kendara, kematian, majlis ilmu, warung kopi, pasar dan stesen bas serta teksi.

3. Apakah UMNO boleh mengaut untung politik daripada bersembang hingga jatuh siling PWTC dek kerana gegaran dan aura pidato-pidato MAUT kerana Agama, Bangsa dan Tanahair tanpa sedar bahawa 90% pengundi Melayu masih menanti ufti negara kepada mereka!

4. Wanita ialah Srikandi? Pemuda ialah Hulubalang? Puteri ialah Permata? Srikandi seperti Tun Teja atau Tun Fatimah? Hulubalang seperti Hang Tuah atau Hang Jebat? Permata seperti Tun Kudu atau Dang Anum?

Kayu ukur JIHAD UMNO, kini diukur oleh pengundi dan ummah Melayu daripada kereta mereka yang menjalar dan berkilat-kilat di PWTC kah? Atau pakaian berjenama dan bersutera berkilat emas kah? Atau perhiasan dan aksesori yang bermewah-mewahkah? Atau sumbi teriakan Hidup Melayu, 1 Malaysia sahaja?

Apakah erti sebenar JIHAD UMNO? Beranikah Pemimpin UMNO jawab?!

No comments:

Post a Comment

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive