Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Thursday, April 24, 2008

SALAM UNTUK SEMUA

Kek sini atuk lum dapek bocorito. Tengoklah, sok-sok kok sonang, kok sehat atuk cito lah. To utamo eh, posanan arwah dulu.
Sekian, Assalamualaiikum

3 comments:

 1. atuk,demi pembaca2 yang bukan orang nogori, boleh ke kalo den nak mintak agar atuk jangan guno bahaso negori yang pekat bonar....susah den nak faham nanti...maklum lah, den dari kocik di bagi makan banyak gulo, masak lomak cili api ni tak sangat...bulih ye atuk demi maslahah kito bersamo...kang den payah nak bagi komen kang...

  ReplyDelete
 2. den sokong atuk cakap bahaso negori. kito ikut minat sesapo yg baco. kok tak minat jgn la baco. setiap contributor ado peminatnya yg tersendiri. jadi sojuk kono terimo la hakikatnya. sekurang2nya org bulih blaja bahaso negori beradat nih.

  p/s: loghat menunjukkan lorat.

  ReplyDelete
 3. amnoi...skang ni bukan org klantan je dah yg asobiyyah...takkan aura tok guru da berjangkit ke negori kot???? :-)

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive