Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Monday, November 24, 2008

Perubahan Tempat Debat Antara Zaid dengan GGMM

SUKACITA DI MAKLUMKAN BAHAWA SEHINGGA KE HARI INI, ZAID IBRAHIM MASIH BELUM MEMBERI APA-APA RESPONS TERHADAP CABARAN DEBAT PRESIDEN GGMM YANG AKAN BERLANGSUNG PADA HARI RABU INI, 26 NOVEMBER 2008, JAM 8.00 MALAM.

WALAUBAGAIMANAPUN, SUKACITA JUGA DI MAKLUMKAN BAHAWA DEBAT BERKENAAN AKAN TETAP TERUS DI ADAKAN WALAUPUN TANPA KEHADIRAN ZAID IBRAHIM. SELURUH WARGA MEDIA TERMASUK BLOGGERS TERKEMUKA TELAH DI MAKLUMKAN DAN TELAH MENGESAHKAN KEHADIRAN.JADI PIHAK GGMM TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB DENGAN LAPORAN MEDIA KEESOKAN HARINYA YANG MUNGKIN BERBUNYI "ZAID IBRAHIM PENGECUT:TAK BERANI BERDEBAT DENGAN PRESIDEN GGMM".

KAMI JUGA DENGAN INI MEMAKLUMKAN BAHAWA TEMPAT DEBAT TELAH DI UBAH DARIPADA SPORTS PLANET KAJANG KE KAMPUS UNIVERSITI UTARA MALAYSIA KUALA LUMPUR NO 137 JALAN RAJA MUDA ABDUL AZIZ 50300 KUALA LUMPUR. PIHAK PENGANJUR TELAH MENYEWA DEWAN DI TINGKAT 6 BANGUNAN KAMPUS UUM KL BERKENAAN.

TIKET-TIKET MASUK BERHARGA RM10.00 BOLEH DI BELI DI PINTU MASUK UUMKL BERMULA JAM 7.00 MALAM, 26 NOVEMBER 2008 (RABU).

DATANGLAH BERAMAI-RAMAI DAN TEMPAT ADALAH TERHAD.

3 comments:

 1. maaf la nak tanya GGMM tu pertubuhan ape? maaf lagi sekali

  ReplyDelete
 2. ggmm gabungan graduan melayu muda.

  ReplyDelete
 3. Assalamualaikum Paneh,

  Zaid Ibrahim sepatutnya tidak gentar apa apa dengan Gabungan Graduan Melayu Muda atau Gabungan Melayu Tua Tua.

  Bila kita Benar, kita tak takut apa apa.

  Tak Takut bertemu muka,

  Tak Takut Bersumpah dalam Masjid junjung atau tak junjung Quran.

  Pendeknya Berani kerana kita BENAR.

  WaAllahuAlam.

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive