Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Wednesday, August 25, 2010

PERINGATAN AL-KHALIQ

Ramadhan 1431H sudah mengunjungi pintu ke-15. Pelbagai amaran dan peringatan keras Allah telah ditunjuk kepada manusia yang berfikir.

Banjir besar di Pakistan, banjir di China, banjir di Sabah, Angin kuat seolah taufan kecil di Pasar Ramadhan Jasin dan Kuantan, letupan mercun ala BOM di Terengganu dan 5 kes anak-anak kecil putus jari akibat mercun. Gegaran bacaan skala Richter 7.8 di Indonesia. Api semangat INDONESIA RAYA di muka pintu kedutaan besar Malaysia di Jakarta.

Ini merupakan alamat dan amaran KERAS, Tuhan Maha Pencipta.

Hujan saban hari turun melauti Bazaar Ramadhan. Ramai manusia yang hanya puasa pada nama dan bunyi, bukan pada nikmat dan hikmah.

Apakah kalian masih BUTA warna? BUTA akal? Hari ini, anak Cina yang diberi kad pengenalan berasaskan Program Henry Gurney di tahun 1950 melalui kewujudan National Registration Department, sudah menempelak rakyat RAJA? Hari ini, iklan kemalangan jalan raya menjadi bahan tatapan rakyat jelata? Apakah tidak BIJAK kerajaan, kerana memberi caj dan getaran negatif ke dalam minda rakyat dan umat?

Siapakah penasihat kepada Keselamatan Darat negara? SPAD? Siapakah penasihat kepada Kuasa MINDA Pemimpin Negara? Dr.M? Nik Aziz? Rosmah Mansor? Bakal Mufti Besar Negara?

Kenapakah rakyat tidak bangun TIDUR lagi? Terlalu empuk kah bantal dan tilam anda? Atau anda telah diselimuti SELIMUT BABI, kerana ramai yang tidak Solat Subuh?

1 comment:

  1. Bang Paneh, Den dah buek sedikit penyelidikan tentang anak cucu Katurah adalah jenis melayu bingai bonak subsidi tongkat juga tak dapek terima atau bezakan yg hak dgn yg batil spt kes mahashit dgn BRO DSAI. Juga jenis anak cucu katurah ini jonis pak turut ilmu dangkal tapi nak belagak cendiakawan spt cicit komut, gedoyak, sojuk juga Tom Tom Bak.

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive