Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Monday, January 7, 2013

Ini aku la...Nuar!

Akibat kalah teruk dalam Pilihanraya Umum Ke-13 yang baru berlangsung, Nuar dan Hady (bukan nama sebenar) dirudung rasa malu yang amat sangat. 

Rentetan itulah mereka buat keputusan untuk menyamar ketika muncul di khalayak agar tidak dikenali orang sebab nak cover malu.

2 hari selepas PRU selesai, sedang Hady yang menyamar sebagai koboi berjalan ke kedai kampungnya di Marang untuk membeli barang, tiba-tiba seorang pondan menegurnya, "Hey...Hady!"

Akibat terkejut kerana dia masih dikenali orang...Hady segera pulang ke rumah untuk mengubah penyamarannya. Kali ini Hady menyamar sebagai Muslimah dengan berhijab dan berjubah.

Sekali lagi Hady keluar ke kedai untuk membeli barang dan untuk kesekian kalinya, dia bertembung lagi dengan pondan tersebut. Dalam hati Hady berkata, "Mesti mamat ni tak akan kenal aku lagi."

Akan tetapi pondan itu tiba-tiba bersuara, "Hey...Hady!"

Kerana kehairanan yang amat sangat, Hady bertanya, "Minta maaf saya bertanya, bagaimana saudara...err...saudari boleh kenal saya?"

Pondan tu menjawab, "Laa..engkau ni. Ini aku la..Nuar!"

Hehehe...

15 comments:

  1. Macam cibai.. Kalau tak merapu bukan lembu umno

    ReplyDelete
  2. hahahaha....
    patut nya dialog tu jadi mcm ni "ko tak kenal aku ke nyah?? aku la... nuar jubor rabak " hehehe

    ReplyDelete
  3. HE!HE!HE!

    MAAF NAK TUMPANG TANYA, LEPAS TU HADY DAN NUAR PERGI MANA? KAT BELAKANG KEDAI TU ADA TAK SEMAK SEMAK SIKIT?

    ReplyDelete
  4. Ini akulah Najib Altantuya. Aku tak takut bini punya...

    ReplyDelete
  5. Awww Hady ni...buat2 tak kenal I plak. Kan U yang bolos jubor I dulu.

    ReplyDelete
  6. hahaha..lembu2 pakatan haram dah panas..

    paneh miang..lepas ni buat cite mat sabun plak..

    ReplyDelete
  7. Nice try juak umno..tahap otak lombu hangpa ni.kasihan kat hangpa.anyway,keep it up babey..show your stupidity so that people can really know how lombu u are.bravo dude

    ReplyDelete
  8. takdo sense of humor la cai pembangkang ni. relek la. have fun once a while. hahaha.

    ReplyDelete
  9. Ini akulah Mahathir mamak. Bagi akukan, melayulah bangsa yang paling bodoh dan mudah di perkotak katikan.
    Hidup mamak, mampus melayu. Semoga melayu hilang di dunia. Ha ha....

    ReplyDelete
  10. Haha. Lawak btl.

    ReplyDelete
  11. Wahai Paneh Minang, hang punya blog ni,hanya untuk melayu bodoh ke ?.
    Hang sendiri pun tak berani nak berdebat dalam blog high class seperti A Kadir Jasin. Kata Professor, rupa rupanya Professor Kang Kung. Padanlah Blog hang langsung tak ada kelas dan hanya untuk orang tolol dan bodoh sahaja.

    ReplyDelete
  12. blog takde class dan bodoh pun hang komen jugak anon. hahaha. maknanya hang pun spesis takde class bodoh dan tolol gak la. kakaka. lawak camni pun boleh terasa.

    -tom tem bak-

    ReplyDelete
  13. Bodo la korang semua..hahAhahaha.paling bodo is paneh miang ni hahaha..

    ReplyDelete
  14. haha...lawak boto tokono den. Ko nih paneh, suka sgt kontrobesi, kan dah marah Pondan Rakyat.

    Sekali2 tu cubo la ko buek artikel puji2 sket pondan2 ni...wakaka

    ReplyDelete
  15. U pun lucah le..oppps lucu le abg belang..u pon pondan kah?I like

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."
Blog Widget by LinkWithin

Blog Archive