Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Tuesday, July 1, 2008

Akaun Parti Keadilan Rakyat

Ramai orang 'kononnya' terkejut dengan kes terbaru Anwar Ibrahim ni. Kalau tahun 1998 dulu dikatakan hampir 36 juta orang seluruh dunia buat sembahyang hajat untuk membebaskan Anwar dari tuduhan 'rear stabber' termasuk di Malaysia, Indonesia sehinggalah ke Mekah namun takde apa2 kesan pun. Sekarang agaknya tuduhan baru ni berapa ramai pulak yang akan buat sembahyang hajat nak minta petunjuk? Anwar pulak nak lari daripada kena siasat terpaksa la minta perlindungan sebab ancaman bunuh la, konspirasi politik la, suaka politik la etc. Dah memang 'old habits' susah nak tinggal, nak buek camno. Bak kato orang2 tua, "Kalo takde angin masakan pokok bergoyang".

Lupo plak den agenda asal. Sebenarnya kami nak paparkan akaun bank Parti Keadilan Rakyat yang kami perolehi daripada sumber yang tidak mahu mendedahkan identitinya. Sahih atau tidak maklumat ni bolehlah orang2 PKR semak sendiri akaun bank parti mereka. Nombor Akaun 19901000076, Akaun Type Current (HLB) dan Current Balance RM540,766,850.40 bertarikh 16 Februari 2008. Apa yang menjadi kemusykilan kami ialah jumlah wang dalam akaun PKR yang mencecah lebih RM540 juta. Dikhabarkan pula duit ini datangnya dari akaun Citibank Anwar di Singapura. Banyak plak duit unemployed person nih. Kalo Anwar boleh bagi Parti Keadilan Rakyat lebih RM540 juta dan PAS dikatakan diberi RM150 juta, agak2nya berapa pulak jumlah sebenar duit dalam akaun Anwar di Citibank Singapura tu. Negara mana pulak yang sponsor agaknya? Entahlah. Nilaikanlah sendiri wahai bloggers sekalian. Wallahualam.

17 comments:

  1. Salam Paneh,

    Sahih ke salinan Bank ini? AstagfirullahalAzim!! Apa akan jadi pada negara kita ini? Kalau sahih..

    Ya Allah, kau sahaja yang BerKuasa, Kau Selamatkanlah Negara kami!! Amin.

    ReplyDelete
  2. Woii bangang? kau ni nak memperlekehkan sembahyang hajat ke? Kau ni Tuhan ke tahu sama ada sembahyang hajat yang dibuat ratusan ribu rang dulu tak makbul? Keala kau letak colah kangkang tu sebab ko pikir camtu.

    Biarlah anwar nak aa juta2 ke apa ke. Apo kau ingat UMNO tu sikit je ke hartanya campur montori2 lain2. Berbillion-billion berlungguk kek swiss bank. Kau apo tau. Bangang!!

    ReplyDelete
  3. Relaks lah ano, janganlah emosi..let the authorities do their jo di dalam kes Anwar Ibrahim..kalau kita baca suratkhabar kelmarin, pakcik pemuda yang kena liwat tu pernah memberitahu keluraganya yang majikannya pernah melakukan perkara yang pelik-pelik pada dia..let the truth prevails..

    ReplyDelete
  4. orang2 UMNO memang dengki busuk hati tak habis2...patut la malaysia ni macam ni...sengaja nak timbulkan isu dato' seri kami supaya boleh selamatkan dato seri korang kan??? Patutla malaysia ni masih lagi di takuk lama walaupun da 50 tahun mencapai merdeka...mana taknya...dapat pemimpin yang dungu dan lembap macam orang2 umno tu....kalau dato' seri anwar yang mengetuai kita semua tak jadi macam ni...menangguk di air yang keruh memang kepakaran orang2 umno daripada dulu lagi kan??? Sesuai sangatla dengan mentor keagungan mereka TDM tu...

    ReplyDelete
  5. aku memang angin betol la dengan orang2 melayu yang tak habis2 diperbodohkan anwar ibrahim ni...nama saja anwar...tapi langsung tak memberi cahaya...jauh lagi menyebarkan cahaya keimanan kepada umat islam di dunia ni...

    oi ano!!!

    ko sayang sangat kat nuar peliwat tu kan??? So ko ni pun suka la nak besekongkol dengan amerika syarikat yang dok bom orang islam merata2...yang dok menyebabkan minyak naik yang skang ni aku rasa ko pun dok terasa bahang kepanasan akibat kenaikan harga minyak tu kan?? Ko suka la negara ni jatuh ke tangan yahudi tu ye????

    Ko suka la nanti bila mereka tu datang malaysia, anak bini, mak bapak di bunuh depan mata,dirogol depan mata,lepas tengkok ko kena sembelih macam lembu yang ko tengok masa raya haji tu????

    itu ke yang ko orang PKR semua nak supaya berlaku kepada orang2 islam kat malaysia ni????

    aku tak tahu la nak kata apa...memang dunia dah semakin nak kiamat....semakin ramai yang sesat dan dibutakan hati...menyokong kaum2 kafir...menyokong perbuatan2 mungkar...astaghfirullah....

    semoga kita yang lain ni sedar akan hakikat yang sebenar...kita punya agenda yang lebih besar iaitu untuk menyelamatkan bangsa dan agama kita yang kian hari kian di ancam oleh pelbagai pihak ....kita harus bersatu menjaga bangsa dan agama kita...bukan menjaga pemimpin2 yang bangang ni!!!!

    ReplyDelete
  6. Salam kak melayuangkat,

    Yup maklumat ni dikatakan sahih, tapi kami tak boleh dedahkan sumbernya. Pelik jugak kami siapa yang sponsor Anwar ni. Banyak pulak duitnya. Tapi kami cabar org2 keadilan supaya kalo akaun ni tak betul, mintak la Anwar or parti keadilan dedahkan. Jangan asik suruh petronas je dedahkan kewangannya. Keadilan yang memperjuangkan adil kononnya perlu juga telus kepada ahlinya. Beritahu dari mana sumber kewangan mereka.

    Buat ano, kek kampung kwn den 40org je sembahyang hajat mintak turun hujan dan esoknya hujan turun. Itu namanya berkat. Tapi kalo berjuta orang sembahyang hajat untuk buktikan Anwar tak bersalah dulu, tapi dia tetap didapati bersalah...nampak sangat sama ada doa tak berkat atau orang yang didoakan benar2 bersalah. Meh la kita renungkan bersama. Wallahualam.

    ReplyDelete
  7. Setakat isu liwat ni nak suruh pembangkang percaya? Jangan harap le. Kalaupun askar US datang mengamuk tengah KL tu pun diorang akan kata: "ala... tu semua lakonan kerajaan nak kaitkan dengan keganasan pembangkang."

    Apabila kita kata "Luncai terjun dengan labu-labunya."

    Diorang tetap akan jawab... "biarkan... biarkan..."

    ...baik aku tido.

    ReplyDelete
  8. Hmm.. menarik juga informasi nie. Mungkin ini peluru orang UMNO kut. Takkan orang UMNO tak boleh dapat info nie...

    PKR kenala jawab hal ini... Nampaknya AS pun dah tumpang semangkuk nak tembak kerajaan...

    ReplyDelete
  9. hahaha..paneh dah terkedu..apa pula paneh nak cerita lepas kes najib makin panas...

    ReplyDelete
  10. kumpulan generasi baruJuly 4, 2008 at 8:25 AM

    apa kes najib wahai ano kat atas? tuduhan terhadap najib tidak dibuktikan. setakat tuduh semua org boleh buat. buktikan pulak satu perkara. lainlah fakta akaun keadilan ni. org keadilan sila perjelaskan mana duit dlm akaun itu dtg?

    p/s: kami setuju kata cheguman. buat paneh, teruskan dengan info power mcm ni.

    ReplyDelete
  11. tahun 1998 dulu, nuar tak pernah nafikan yang dia meliwat. orang suruh dia junjung quran pun dia tak buat. skrg 2008, dia juga tidak menafikan dia liwat budak tu. yg dia buat ialah saman budak tu, tuduh najib, report pasal kpn dgn peguam negara dan buat mcm2 teori konspirasi. nampak sgt nak alih perhatian drpd isu liwat. kalo dia betul tak liwat, mesti dia buat laporan polis yg mengatakan budak cute 23 tu fitnah dia. tapi kenapa dia tak buat report tu agaknya?

    p/s: paklah gak yg 'untung'.

    ReplyDelete
  12. kepada ano July 4,2008 3.41am,

    bala dah kluar statement baru mengatakan dia kena paksa pasal mengaitkan najib.

    sapa yang paksa agaknya...ko ke nuar?
    nampak sgt nuar lebih terdesak dari najib.

    ReplyDelete
  13. to kumpulan generasi baru..najib tu ada bukti tapi tak siasat..bukti terang2..org dah buat akuan sumpah..yang nuar tu bulti tak terang...aku pun tak hingin nak belek punggung si saiful tu nak cari bukti

    ReplyDelete
  14. nuar sodomi dah terperangkap dgn politik najib. kaitan antara paklah, kj dan nuar semakin jelas.

    ReplyDelete
  15. agak2 ler nak kelentong...

    kalau a/c parti nak withdraw duit pakai kad ke? mesti le pakai cek...

    isk... nak menipu pun x pandai... pastu nak expect orang percaya...

    orang bodoh tahap bangang jer boleh percaya ko nie...

    maybe ko takde akaun semasa kot, tak pernah tengok statement of akaun untuk akaun semasa..

    kalau xde akaun semasa, dah sah-sah x pernah pakai cek...

    hahaha.a.... sapa yang bodoh skrg?

    ReplyDelete
  16. patut la guna nick melayubijak. rupanya nak cover kekurangan akal sendiri. ado ke yg diceritakan disini ttg withdraw duit pakai kad?

    den pun tak berapa faham argument ko mengenai cek ni. salah bidas ke atau takde point ke atau ko mmg sentul. statement current account mcmmana lagi yg ko nak. kok tak reti beza dan stakat menyalak kek sini tak yor guno doh. dah dibagi tu poie jolah check no akaun bank tu.

    ada bran?

    ReplyDelete
  17. Mengenai sembahyang hajat tuh, saya harap penulis tidak memperlekehkan usaha kalau betul (36 juta orang biasa ) yg bersembahyang hajat, salah kita judge orANG iSLAM LAIN APATAHLAGI MEMPERLEKEHKAN 36 JUTA UMAT iSLAM. tENTANG KES AKAUN NIH, MEMang perlu diteliti dan di siasat, banyak tuh. Tapi kenapa di Singapura bukan di Swiss Bank?

    Muzamil. (saya xder akaun blog sebab saya bukan blogger, saya hanya pembaca blog)

    p/s: Apalah makna blog kalau xder pembaca? anon oh anon. kadang2 x best jugak yg ada akaun memperlekehkan orang xder akaun. X buat blog watpe ada akaun? Saya harap penulis blog jgn memperkecilkan peranan kami dalam memberi komen lagi2 yg x berpihak!

    Kepada pembaca, tolonglah bagi comment yang tidak menyinggung perasaan orang lain. Beri komen yang berhemah. Saya suka pembaca memberi komen di Blog Tn. Nobisha.

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive