Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Friday, August 7, 2009

Kebiadapan berterusan DAP: ISA kan sahaja!

PETALING JAYA 7 Ogos - Perbalahan terbuka antara parti-parti dalam Pakatan Rakyat di Selangor semakin berlarutan dengan DAP hari ini menuntut supaya diwujudkan jawatankuasa disiplin bagi membincangkan tindakan terhadap Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr. Hasan Mohamed Ali kerana tindakannya meminta agar Ronnie Liu dari DAP dilucutkan daripada jawatannya sebagai exco Selangor baru-baru ini.

Timbalan Pengerusi DAP Selangor, Tony Pua berkata, tindakan Dr. Hasan dalam kes itu dilihat “tidak sesuai serta tidak adil”, dan menambah bahawa ia diburukkan lagi dengan tindakan Pemuda Pas mengadakan demonstrasi menentang Ronnie Liu, serta rancangan Pas mengadakan kempen besar-besaran di masjid-masjid berhubung isu itu sebagaimana yang dilaporkan media.

“Apa yang membuatkan tindakan (Hasan) itu tidak dapat diterima ialah kenyataan bahawa Ronnie Liu menjalankan tanggungjawabnya dengan tekun, apabila mengarahkan supaya dipulangkan barang yang diambil secara tidak sah kepada pemiliknya,” kata Pua kepada pemberita di pejabat DAP Selangor di sini hari ini.

Beliau berkata, DAP memiliki hubungan yang baik dengan Pas di peringkat persekutuan, namun menurutnya parti itu benar-benar bingung dengan apa yang berlaku di Selangor yang dilihat berbeza sama sekali dengan hubungan yang wujud di peringkat nasional.

Pua berkata, DAP akan menghantar surat kepada kepimpinan Pakatan Rakyat hari ini bagi menggesa supaya ditubuhkan satu jawatankuasa disiplin.

Minggu lepas, Ronnie Liu selaku Pengerusi Jawatankuasa Tetap Kerajaan Tempatan, Kajian dan Penyelidikan negeri mengarahkan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) memulangkan minuman keras yang dirampas dari sebuah kedai serbaneka di Jalan Liku, Seksyen 8, Shah Alam.

Ekoran tindakan itu, Dr. Hasan Mohamed mendesak kerajaan negeri menarik balik portfolio kerajaan tempatan yang dipegang Liu. - Bernama

Melihatkan kepada senario yang berlaku sekarang, ese berpendapat sudah tiba masanya Operasi Lalang 2009-ISA bermula untuk mencantas segala anasir jahat DAP dalam tindakan mereka yang terus menghina dan mempersenda Islam secara terang-terangan.

Ini kerana:-

1. Kebiadapan tanpa berkesudahan Ahli Parlimen Rasah yang juga Ketua Pemuda Kebangsaan Parti DAPSY YB Loke Siew Fook, yang disiarkan dilaman blog http://sjsandteam.wordpress.com yang mengutuk keras Dr. Mohd. Ridhuan Tee Abdullah, Pengerusi Malaysian Chinese Muslim Associattion (MACMA) mengenai isu anak luar nikah mendiang Teoh Beng Hock. Laman web ini telah ditutup tapi kita tetap menuntut penulis celaka ini untuk meminta maaf kepada Dr. Ridhuan, ahli keluarganya dan seluruh umat Islam di Malaysia ini secara terbuka atas dasar keceluparan dan kebiadapan terhadap Islam dan bahasa kebinatangan yang diperihalkan dalam blog tersebut.

2. Kebiadapan tanpa berkesudahan serta keangkuhan terlampau Tony Pua dan Ronnie Liu terhadap hukum Islam.

Tapi ese yakin, apo yg ese tulis ini pastinya tidak dipersetujui oleh sebahagian besar mangkuk-mangkuk yang telah menjilati buntut al-juburi itu. Walau apapun, ese tetap mendesak ISA dikenakan terhadap celaka-celaka yang ada dalam DAP kerana PAS sendiri telah tidak mampu untuk berbuat apa-apa apabila rakan pakatan mereka menghina Islam dan sekadar menjadi sang kobau yang dicucuk hidungnya oleh DAP. Parti Bro Anu Bin Ibrahim jauh sekali!

P/S
Sila semak:http://zul4kulim.blogspot.com kerana penulis tidak sempat copy blog DAP yang telah didelete itu, harap maklum.

15 comments:

 1. Saya sokong Operasi Lalang 09. .Untuk menghalang Ahli Dap ini dari pergi lebih jauh dan mencetuskan Api Kemarahan Melayu yg tidak terkawal.. ISAkan saja mereka ini !! Yg nyata menghasut dan memungkin rusuhan kaum akan berlaku. .ISAkan saja sebelum ianya berlaku. . ISAkan saja demi Keamanan !!..Dap Racist !! HAKK PPTUIIIHH ....!!!

  ReplyDelete
 2. jom..sama-sama sebut...

  Celaka DAP ..HakKKKK! Ptui!!

  ReplyDelete
 3. yang aku tak faham kenapa PAS tu nak jugak lagi bersekongkol dengan CINA HARAM JADAH tu....bodoh...

  ReplyDelete
 4. celaka DAP...hak hakkk hakkk kroooo krohhhh kroohhh ptuihhhhhh (keluar kahak ijau)

  ReplyDelete
 5. cencolek buat kerja syaitan

  ReplyDelete
 6. anon kat atas nih mesti barua DAP nih...P.A, yang kat Penang ni jgn dilupakan sekali ISA nye.melampau bona dah DAP nih skrang...tuan guru-tuan guru yang 'maksum' takkan diam jer bila DAP terus persenda Islam?

  ReplyDelete
 7. Alah apo nak heran...ini memang kojo UMNO....UMNO ni sekarang umpamo org terdesak...dia(UMNO) kojo eh nijam, cari peluang yo..ado peluang dio copek2 masuk....ni peluang bosa umno lah ni....konon eh nak bela islam....maso dio perintah, apo yg ekau buek???? bilo dah terlopong baru nak tunjuk handal....tunjuk hero pulak....ini semua lakonan umno yo....sajo dio nak tunjuk kunun-kunun eh dio pejuang melyu / islam la....pundek la...geli hati tgk umno beriyo-iyo bona nak ajak PAS lawan DAP....ekau pogi lawan itu rasuah la...lagi bagus....

  ReplyDelete
 8. Alah apo nak heran...ini memang kojo UMNO....UMNO ni sekarang umpamo org terdesak...dia(UMNO) kojo eh nijam, cari peluang yo..ado peluang dio copek2 masuk....ni peluang bosa umno lah ni....konon eh nak bela islam....maso dio perintah, apo yg ekau buek???? bilo dah terlopong baru nak tunjuk handal....tunjuk hero pulak....ini semua lakonan umno yo....sajo dio nak tunjuk kunun-kunun eh dio pejuang melyu / islam la....pundek la...geli hati tgk umno beriyo-iyo bona nak ajak PAS lawan DAP....ekau pogi lawan itu rasuah la...lagi bagus....

  ReplyDelete
 9. Alah apo nak heran...ini memang kojo UMNO....UMNO ni sekarang umpamo org terdesak...dia(UMNO) kojo eh nijam, cari peluang yo..ado peluang dio copek2 masuk....ni peluang bosa umno lah ni....konon eh nak bela islam....maso dio perintah, apo yg ekau buek???? bilo dah terlopong baru nak tunjuk handal....tunjuk hero pulak....ini semua lakonan umno yo....sajo dio nak tunjuk kunun-kunun eh dio pejuang melyu / islam la....pundek la...geli hati tgk umno beriyo-iyo bona nak ajak PAS lawan DAP....ekau pogi lawan itu rasuah la...lagi bagus....

  ReplyDelete
 10. Alah apo nak heran...ini memang kojo UMNO....UMNO ni sekarang umpamo org terdesak...dia(UMNO) kojo eh nijam, cari peluang yo..ado peluang dio copek2 masuk....ni peluang bosa umno lah ni....konon eh nak bela islam....maso dio perintah, apo yg ekau buek???? bilo dah terlopong baru nak tunjuk handal....tunjuk hero pulak....ini semua lakonan umno yo....sajo dio nak tunjuk kunun-kunun eh dio pejuang melyu / islam la....pundek la...geli hati tgk umno beriyo-iyo bona nak ajak PAS lawan DAP....ekau pogi lawan itu rasuah la...lagi bagus....

  ReplyDelete
 11. UMNO TOLONG BACO NI...kemudian suluh muko dopan cermin dulu...


  Bila heboh berita kenyataan Hassan Ali terhadap ROnie Liu berkenaan isu arak, tiba tiba Umno dan pemudanya cuba menjadi hero dan cuba menjuarai isu arak, mahu berdemontrasi membantah perlantikan Liu bersama pemuda PAS, seolah olah mereka bersih dari dosa Arak pada zaman pemerintahan mereka sebelum ini, mereka lupa! Selangorlah satu satunya Negeri Umno di Malaysia telah memecat muftinya kerana menguatkuasakan undang undang larangan pertandingan ratu cantik dan arak kepada orang Islam.

  bila tersebar berita 3 wanita Melayu digari keluar kerana menyertai pertandingan ratu cantik, Umno pada ketika itu dari pemuda, MB , Menteri hinggalah Perdana Menteri Malaysia mengutuk tindakan penguatkuasa Jais, dan yang amat malang yang dihentam teruk oleh pemimpin Umno pada ketika itu ialah Mufti Selangor yang kita sayangi dan sanjungi kerana Ilmunya Almarhum TG Ishak Baharum. tidak cukup TG Ishak Baharum di hentam di media dan di dada dada Akhbar, TG Ishak Baharum di pecat Kerajaan Umno pada tahun 1997.

  Ingat !! yang memecat ini bukan DAP, Bukan MCA , Bukan MIC tetapi MB Islam dari UMNO.

  kita Imbas sekali berita tersebut melalui rekod wikipedia :

  Pada 1997 berikutan penegasannya bahawa pertandingan ratu cantik adalah haram, Allayarham telah 'dipecat' daripada jawatan mufti kerana perkara tersebut menjadi isu politik. Kerajaan negeri Selangor menggunakan istilah 'tidak memperbaharui kontrak' beliau yang akan tamat pada Oktober 1997. Ketika itu umur beliau 70 tahun.

  Tindakan tegas beliau ini disifatkan sebagai suara berani seorang mufti di Malaysia. Presiden Jemaah Islah Malaysia (JIM), Zaid Kamaruddin menyifatkan beliau sukar dicari ganti.

  Sungguhpun Allahyarham tidak lagi menjalankan tugasnya sebagai mufti, perjuangannya dalam menyampaikan syiar Islam tetap diteruskan sebagai penceramah dan pendakwah bebas.

  Pertandingan ratu cantik

  Perbuatan mendedahkan aurat tidak kira lelaki atau perempuan memang dilarang dalam agama Islam. Enakmen Pentadbiran Perundangan Islam negeri Selangor mengenai fakwa tentang penyertaan wanita Islam dalam pertandingan ratu cantik sebenar telah dua tahun diwartakan mengikut Warta Kerajaan Negeri Selangor Jil. 48 No. 10 bertarikh 11 Mei 1995 ["Adalah haram bagi wanita Islam menyertai apa-apa jenis pertandingan ratu cantik" - Fatwa itu dibuat pada 28 April 1995 (JAI. Sel. 8014/7 Jilid III; P.U. Sel. 2780)]. [1] Media menyiarkan bantahan orang ramai terhadap tindakan menggari tiga gadis Melayu yang menyertai pertandingan ratu cantik itu, Pertandingan itu telah diadakan pada 13 Jun 1997 di di Classic Ballroom, Hotel Holiday Villa, Subang Jaya dan pengumuman larangan orang Islam menyertai sukan bina badan oleh Mufti Sarawak. Ahmad Lutfi Othman telah mengupas isu ini dalam buku bertajuk "Mufti lawan Mahathir"

  ReplyDelete
 12. amboi bersungguh2 pembangkang counter isu nih...siap ulang 2-3x...hahahahaha...macam mana plak yg kes ceramah mat sabu cakap anuwar al-juburi...taknak ulas kaaa?:P

  ReplyDelete
 13. pembangkang mmg camtu...kena plak kalau sekadar jual kete terpakai dari melaka yg suka ngorat anak bini org dlm blog tuh...langsung takde point...yehaaaaaa:P

  ReplyDelete
 14. Kepado UMNO rentikan lakonan anda...baco ni, suluh muko ni lamo2, sblm ekau hontam org lain...

  Monday, August 10, 2009
  KALAU BN/UMNO NAK BENTRAS ARAK & JUDI MAKA HENTIKAN PESARA ISLAM JADI AHLI LEMBAGA SYARIKAT BERKENAAN
  KENAPA RAMAI PESARA PERINGKAT TERTINGGI PDRM MENCEBURI PERNIAGAAN JUDI ?
  Bolehke judi berlesen atau JUDI yang diharam kan oleh ISLAM dihapuskan di MALAYSIA dengan diuruskan oleh Kerajaan BN?
  Kalau lah trend Pegawai pdRM peringkat tertinggi, asal je bersara, terus mencebur diri dalam perniagaan JUDI, bolih percaya ke pada pdRM ni, tengok dalam laporan tahunan berjaya sports toto berhad 2008, ada lagi melayu islam, teman agak je agama nye, yang antara mengetuai syarikat itu, tak kiralah apa pangkat nya.


  Dicatat oleh PAS Cawangan Bukit Sentosa 2 di 8:59 AM 0 ulasan
  HAI UMNO CELIK AGAMA ! , BAGAIMANA UNDANG-UNDANG NAK DIKUATKUASA KALAU KAMU LANTIK LEMBAGA PENGARAH SYARIKAT ARAK DARI KERABAT RAJA & JENERAL (B)?

  Teman setuju pada kenyataan Cerminlah dulu diri sendiri sebelum membuat sebarang kenyataan oleh Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad kepada Ketua Menteri Melaka, Dato Seri Ali Rustam yang menggesa PAS keluar daripada Pakatan Rakyat berhubung isu arak.
  Begitu juga Pimpinan Tertinggi UMNO dan ahli-ahli UMNO yang menyokong UMNO membutatuli serta membabibuta kerana orang-orang UMNO sanggup menjadi ahli lembaga Syarikat Arak demi memberi perlindungan barang yang diharamkan oleh Allah dan Ugama Islam itu.
  "Saya menegesyorkan kepada ketua menteri Melaka yang dulu telah di halang untuk bertanding dalam pemilihan umno kerana didapati bersalah atas rasuah politik,mencerminkan dirinya dulu sebelum nak komen orang lain.
  Lihatlah fakta di mana Y.A.M. Tunku Naquiyuddin, (tengah) Jen (B) Tan Sri Dato’ Mohd. Ghazali (kiri) dan Tan Sri Datuk Asmat bin Kamaludin (kanan)

  Ini satu lagi berita yang sungguh mengejutkan di negara Islam hadhari seperti Malaysia ini. Sama ada ia disedari atau pun tidak, sengaja atau pun tidak atau memang sudah tidak dapat dielakkan ternyata berita ini amat memalukan dan tidak wajar berlaku di negara kita yang kononnya sebuah negara Islam.

  Ia berikutan, terdapat laporan dan bukti tentang pembabitan beberapa orang pembesar negara dan kerabat di raja menjadi ahli lembaga sebuah kilang arak terbesar di Malaysia iaitu Carlsberg Brewery Malaysia Berhad.
  Kerabat diraja yang dimaksudkan ialah Y.A.M. Tunku Naquiyuddin ibni Tuanku Ja’afar, Manakala tokoh korporat berkenaan pula ialah Jen.(B) Tan Sri Dato’ Mohd. Ghazali bin Dato’ Mohd. Seth (Bekas Jeneral Angkatan Tentera Malaysia) dan Tan Sri Datuk Asmat bin Kamaludin (Tokoh Koporat dan Pengarah Scomi Berhad).

  ReplyDelete
 15. bersungguh2 nampak ano kat atas nih nak cover DAP...apa, ada jilat itu buntut DAP ka? ada masyuk kaaa? ka anu dalam dubur?

  ReplyDelete

Blog Archive