Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Thursday, March 14, 2013

Siapa yang lebih berjuang untuk RAKYAT?!

Perkara ni ramai yang ambil mudah atau terlepas pandang. Tapi cuba kita nilai perbezaannya...Komplot pembangkang guna bas dan trak demi nafsu serakah politik sendiri dek kemaruk kuasa ingin menakluki Putrajaya.

Tetapi Barisan Nasional guna bas dan trak semata-mata demi kemudahan dan kepentingan rakyat Malaysia...

"Kita mesti faham, mesti merasai denyutan nadi rakyat. Kita faham akan jerih payah mereka menongkah arus kehidupan, memugar tanah dan bergelut dengan badai demi mencari rezeki." - Najib Razak. Promo Pasar Bergerak 1 Malaysia di sini.

Jadi pihak mana yang lebih berkebolehan dan layak mentadbir Malaysia jika bukan Barisan Nasional!! 

Komplot Pembangkang dan pencacai mereka kena banyak belajar pasal "Politik Matang" kerana mereka nampak sangat tidak matang berpolitik. Jadi buat apa nak gadai nasib dan masa depan rakyat semata-mata demi Pakatan yang hanya mementingkan nafsu serakah pemimpin sendiri yang kemaruk dek kuasa ke Putrajaya?

Kok tak paham jugak...tak taulah!!

9 comments:

 1. hujah ceramah ko takdo respon la jai. xleh jadi modal. sajo nak test market ni ha. hehehe.

  ReplyDelete
 2. Matang apa bn kalau penakut nak bagi peluang kpd pembangkang guna tv utk berkempen. Apa yg bn takut sgt. Takut rakyat terpengaruh ke. Kalau itu alasannya memang benarlah kerajaan yg ada skrg memang nak supaya rakyatnya berada bawah tempurung supaya senang dilembukan. Rakyat disuapkan dgn satu saluran info saja. Mana boleh jln brader. Dacing yg korang banggakan tu pun ada dua tanda seimbang. So fikir2kanlah.

  ReplyDelete
 3. lerr isu bagi tv utk kempen ke? apa lagi buat la stesen tv sendiri atau beli slot kat astro. duit nuar kan banyak. apadehal. tapi rancangan sembang dan bincang di rtm, awani, bernama, tv9, ntv7 termasuk la tv3 banyak je jemput pemimpin pembangkang. tak cukup lagi nak kempen ke? ke nak slot berita? yang lawaknya dok kutuk2 tv3 suku la apa la...pastu nak mintak slot tv. hahaha. lawak. camna la orang tu nak bagi.

  ReplyDelete
 4. Budus juge ko ye.lesen tv radio sape yg kasi haa?:ehehe loser

  ReplyDelete
 5. stesen tv sendiri boleh buat la. kan pembangkang dah buat tv selangor. apa la loser. kau pun budus. ehehe.

  ReplyDelete
 6. Statement budus lagi mangkuk sudah biasa kita dengar dari persatuan lembu-lembu bersatu UMNO. Imam Shafie ada mengatakan:
  "Dia boleh berhujah dengan 10 orang, tetapi dia kalah berhujah dengan 1 serorang munafik".. Kalau dah lembu hasil ternakan UMNO sampai bila-bila pun tetap lembu...

  Kah..Kah..Kah

  ReplyDelete
 7. La, den ingat kau tak budus,tapi Bangang...lopeh tu tergolak sorang sorang..itu biol.Pencacai Lalat Hijau ni biaso lah ,otak entah ke mano,orang tulis topik lain dio buka cerito lain.Polik jugo mano poi Ularsemak PAS sonyap ajo dalam isu Lahad Datu..otak taruk kek kepalo lutut..PKR cakap sendiwara,dio PAS masukkan kepalo dalam tanah macam burung unta zipped mulut..Dayus.Ni kat Sbn Ustaz Halim n Geng nak bertanding,UMNO memang ado ahli tetap yang mempunyai sikap keserdahanaan dalam bab ugama,tapi bagi penganut PAS ada kemungkinan undi berpecah.Apa macam geng.

  ReplyDelete
 8. Anu ateh ni naik hangin mcm lombu ijat, nak selak selak kain ekau tu agar budus ekau terjuntai.

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive