Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Friday, June 24, 2011

Tak bersih la pulak...


3 sahabat, Eli, Hannah dan Ambiga telah ke gereja untuk berjumpa Paderi Nik Sabu (kesemuanya bukan nama sebenar), bagi mengakui dosa yang telah mereka lakukan.

Paderi Nik Sabu: Apa dosa kamu?

Eli: Saya telah berzina.

Paderi Nik Sabu memaafkan Eli dan beri dia minum air suci.

Paderi Nik Sabu: Kamu pula, apa dosa kamu?

Hannah: Saya tak mahu anak saya dilabel sama dengan kasta suami. Jadi saya sudah derhaka pada suami.

Sekali lagi Paderi Nik Sabu memaafkan, dan beri Hannah minum air suci.

Paderi Nik Sabu: Hah...apa pula dosa kamu?

Ambiga: Err...err...!

Paderi Nik Sabu: Cakaplah cepat...apa yang kamu dah buat?

Ambiga: Err...minta maaf paderi. Saya dah terkencing kat dalam air suci tu tadi. Dah jadi tak BERSIH!

Paderi/Eli/Hannah: !@#$%^&*&^%$#@!

2 comments:

  1. hahaha. satu lawak yang sinis. memang ramai melayu yang berkupiah putih suci sedang dikencing secara terang-terangan oleh si kafir ambiga. tapi yang kelakarnya mereka masih tak sedar yang mereka sedang dikencing. hahaha.

    ReplyDelete
  2. kalo nabil buat lawak ni malam ni mesti best bro. hahaha.

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive