Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Sunday, February 8, 2009

"Oh Lord, won't you buy me a Camry.."

Semasa dalam perjalanan pulang dari Johor baru-baru ni terdengar di Radio RTM lagu "Oh Lord, won't you buy me a Mercedes Benz.." nyanyian Janis Joplin. Boleh dengar lagunya disini. Tapi lirik tu elok kasi tukar "Oh Lord, won't you buy me a Camry.." kerana bersesuaian dengan Nizar dan "barisan exconya" yang terpaksa memulangkan kereta rasmi kerajaan negeri Perak.

Buat Brader Nuar, kami nak pesan..."Tutup jelah mulut tu. Lagi banyak kau bercakap, lagi besar tembelang kau pecah".

Buat Karpal Singh.."Aku lesing kang!"

Buat TNB dan Jabatan Bekalan Air Perak.."Baik korang potong je bekalan air dan elektrik ke rumah rasmi MB Perak kalau orang yang duduk secara 'haram' di situ tak mahu keluar. Kita tengok berapa lama dia boleh bertahan".

4 comments:

  1. Assalamualaikum,

    Kita tunggu dan lihat.

    ReplyDelete
  2. tuan paneh....

    kalau ikut pengarang kitab "tabdid azzolam" freemasonry diasas pado 43M oleh dua orang yahudi yg bernamo aheram abyob dan muab lavi yg merupakan penasihat pado raja herod`s akriba

    prinsip/rukun freemasonry bagi setiap lodge dan negara kebanyakannya memang berbeza namun asasnya tetap samo yang den kaitkan hanya asas freemasonry dengan rukun negara setiap negara.

    den selain den baco kat http://dajjal.wordpress.com ado gak den baco buku "gerakan freemasonry - musuh dalam menghancurkan islam" oleh hj nik azran muhamed dan hj mohd mahadi hj isa terbitan la khauf resources

    ReplyDelete
  3. Ya aheram abyob n muab lavi adalah dari kaum yg sama dgn king salomon dan king hiram serta abiff selaku arkitek yg bina tample tu adalah keturunan yahudi.

    Tujuan mereka mencari lost word yg hilang bersama pembunuhan abiff selepas terbinanya tample tu demi peroleh kuasa.

    Byk percanggahan pendapat ttg pengasas yahudi atau nasrani selaku pengawal kpd rahsia kristianity @ jesus. Skrg ia dipelopori oleh vatican. Juga dikatakan bermula zaman king josiah.

    Den pun poning mano satu botul. Takpolah nanti den korek lagi info. Apo2 pun timo kasih byk tuan tepet krn tlg bg rujukan tambahan.

    ReplyDelete
  4. laaa, kau orang crito apo ni. den ingat nak boli camry lelong.

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive