Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Sunday, February 14, 2010

The Anwar Verses

Antara kandungan The Satanic Verses:-

1. Kononnya wahyu yang diturunkan kepada Muhammad dihantar oleh syaitan dan seterusnya nabi tertipu dengan wahyu tersebut yang kemudiannya menyampaikan wahyu tersebut sebagai ayat atau surah dalam Al-Quran.

2. Pusat pelacuran di Kota Mekah kononnya diuruskan oleh semua isteri nabi.

3. Salahuddin Al-Ayubi, Panglima Perang Islam dalam Perang Salib dikatakan jelmaan syaitan.

Dalam temubual Anwar CIFUT bersama Roger Mitton yang diterbitkan pada 11 November 1993 dalam majalah ASIAWEEK, Anwar CIFUT dipetik berkata;

"Saya telah membaca The Satanic Verses. Bagi saya, beliau adalah seorang karyawan yang amat mendalam pengetahuannya. Saya tidak bersetuju dengan Khomenei mengenai The Satanic Verses. Tetapi ia perlu diberikan penelitian berikut. Pertama, penulisan buku ini merupakan hasil sastera. Kedua, bagi saya apa-apa hukuman ke atas seorang pesalah perlulah diputuskan oleh sebuah mahkamah undang-undang. Keputusan seumpama ini amat sukar kerana sekiranya "tidak ada kebebasan berfikir", orang ramai akan merasa terugut bilamana mereka menyentuh hal-hal yang dianggap sensitif."

Anwar CIFUT bukan saja menyokong penerbitan The Satanic Verses, malah memungkiri kata-katanya sendiri iaitu 'seorang pesalah perlu diputuskan oleh mahkamah undang-undang'. Nampak sangat si CIFUT Karipap ni lidah bewok kerana dia sendiri suka 'meliwat-liwatkan' bicara. Justice delayed is justice denied!

8 comments:

 1. fuck anuwar al juburi...fuck najib...idup Tuan Guru Haji Hadi & Tuan Guru Nik Aziz...Umno,Adil & DAP gi jahanam

  ReplyDelete
 2. bab hadi tu den stuju. tapi bab nik aziz tu den keliru skit. sbg ahli pas den dah mulo ilang kepercayaan pado nik aziz ni. cakap simpang siur. poning kito yg kek bawah ni nak jwb bg pihak dio. si mat buntut tu laie la den takleh cayo. mampuh.

  ReplyDelete
 3. YaAllah Ya Tuhan ku, kau jauhilah fitnah MahaDajjal Kabir akhir Zaman juga termasuk pengikut2nya Dajjal Saghir.

  ReplyDelete
 4. bukan dajjal tapi bebal. melayu harus bersatu dan anwar nuar harus dibuang jauh-jauh maka amanlah malaysia hingga ke akhir dunia. amin...

  ReplyDelete
 5. To Anon 14 Feb 8:47;

  FUCK NIK AZIZ FUCK HADI. FUCK PAS & PKR & ASK ANWAR TO FUCK YOU.

  ReplyDelete
 6. KETOKOHAN DAN WIBAWA DSAI TERUS MENCIPTA NAMA DIPERSADA DUNIA ISLAM DAN ANTARA BANGSA WALAUPUN DICEMOH DIFITNAH DGN CERITO SENSASI BOTO-BOTO GILE OLIH SEGELINTIR BANGSA DAN SEAGAMA DENGANYA. DIATAS BEBERAPA FAKTOR BIASALAH MELAYU.KALAU TIDAK ANGKARA TDM MUNGKIN HARI INI DSAI PM KITO,DEN TENGOK KETIKO NI BANYAK KETULHAN BERLAKU BILO MELANGKAH BENDUL OLIH PUAK GEROMBOLAN UMNGOK BAI

  ReplyDelete
 7. Agak agaknya dalam blog Cina dan India, apakah mereka saling 'fuck' dan maki hamun pemimpin mereka seperti Melayu yang ada di dalam ini.

  ReplyDelete
 8. standard minda melayu..

  kalau tak mencarut.. tak sah..

  ooh.. lupa pulak.. tuhan melayu pun mencarut juga

  padan la tu

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive