Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Friday, February 12, 2010

Pulau Mutiara praKOMUNISME

Lim Guan Eng ialah seorang anak Melaka yang hanya boleh berkongsi warga Kad Pengenalan Malaysia. LGE bukan seorang yang layak diletak atau diangkat oleh Pengundi Pulau Pinang sebagai Orang Nombor Satu di Pulau Mutiara ini.

Hari ini, telahan sekian lama Pak Sedaro dalam wacana neo-Komunisme semakin tepat dan benar. Rakyat Pulau Pinang sudah makin merasai kehangatan dan laungan Malaysian Malaysia. Para pengundi Pulau Pinang sudah menerima kesan kebejatan sosial yang bakal berantak. Api yang disula oleh Kerajaan Lim Guan Eng sudah sampai kepada kemuncak, "metanang beruk" yang dihadiahkan kepada rumpun Melayu dan komuniti Islam di Pulau Pinang.

Kerajaan Lim Guan Eng sudah melanggar ADAT dan ADAB memimpin Negara Bangsa Malaysia ini. "TIADA PERARAKAN SAMBUTAN MAULIDUR RASUL" di Pulau Pinang merupakan rangka dasar sekatan pertama daripada ratusan ribu bentuk sekatan yang diamalkan oleh feudal komunisme.

Sejarah Maharaja Ching di Tanah Besar China, banyak memberi makna SEJARAH kepada tamadun dan pengkayaan tamadun. Rupanya, setelah 2500 tahun, terpacul lagi sikap "juvanis" di kalangan lawan politik, khasnya DAP "Democratic Action Party"?

Hari ini tanggal 28 Safar 1431H bersamaan 12 Feruari 2010, 2 hari sebelum sambutan Raya Agong Keturunan Thiong Hua yang berteologi Buddha. Tidak pula dibatalnya perayaan perarakan bila di sambut Chap Go Meh?

Apakah ini PETANDA jahanamnya KERUKUNAN "Keluhuran Perlembagaan" dan "Kesopanan dan Kesusilaan"? Berita dihangatkan dengan keluar-masuk Ahli Parlimen PKR Pulau Pinang dan berbelah sokong kepada BN?

Semua insiden yang berlaku merupakan penyaksian bahawa Kerajaan PKR tidak boleh mentadbir dan memerintah dengan BISTARI, bahawa Kerajaan DAP tidak boleh dan layak mentadbir, memerintah dan mengurus dengan HIKMAH, bahawa Kerajaan PAS tidak sedia dan layak mentadbir, memerintah, mengurus dan mengemaskini dengan Wahdatul Fikr, Wahdatul Ins, Wahdatul Hikh...

Pengundi dan penyokong serta peserta persetujuan PAS-DAP-PKR, waima apapun badai dan gelombang melanda akan TERUS-TERUSAN totok kerana sifat mereka secara zahir dan batinnya, kosong dan tiada ilmu. Kesian Pak Sedaro tengok. Langau sedang menabur SHIT kepada mereka. Buku tulisan Shahnon Ahmad bertajuk SHIT sebenarnya dizahir secara TERSIRAT untuk golongan PKR+DAP+PAS yang hidup ortodoks hari ini.

Rakyat Pulau Pinang makin hari akan dihimpit dengan kekusutan yang amat malang sekali. Pembatalan perarakan Sambutan Maulidur Rasul 1431H merupakan pendekatan Komunis dalam membina jambatan penafian kepada Perkara 3, Perkara 4, Perkara 11 dan Perkara 153. Oleh kerana ramai pengundi di Pulau Pinang, apalagi Lim Guan Eng melihat komuniti Islam tidak kukuh dan kuat serta tidak BISTARI dalam hujahan Perlembagaan Persekutuan. Maka, pilihan seterusnya ialah Rakyat yang membenar DAP memerintah? Kerajaan pautan DAP-PKR-PAS, pilihan kesayangan anak Mami. Sendiri pangkah, sendiri mahu, belakang sendiri komplen?

Sedarlah, pengundi Rakyat Raja, Orang Asli, Pribumi Sarawak dan Sabah dan kaum-kaum lain, Pilihanraya Umum bukan pentas untuk cuba-cuba, beri peluang, beri muka, beri satu penggal...PRU bukan pentas berpencak silat menguji KEJANTANAN dan KEBETINAAN. PRU bukan pesta fun-fair, jualan beli-belah sokongan dan prejudis pilihan pemangkah, bukan medium sandiwara. Hari ini setelah 2 tahun selepas PRU-12, Anak Pulau Pinang menerima musibah besar.

Di mana orang Kepala Batas? Mana dia Pak Lah, Perdana Menteri ke-5? Mana dia pejuang dan reformis Muslim? Mana dia orang Tasek Gelugor, Balik Pulau, Air Hitam, Jelutong, Bagan, mana dia pasukan pendewa Islam DAP-PAS-PKR? Naib Presiden DAP, Tunku Aziz pun senyap sepi, dilanda ombak pukulan politik, apakah dia sedar dengan SIAPA dia BERSEKUTU? Apakah makna "BERSEKUTU BERTAMBAH MUTU"?

Pak Sedaro berpesan kepada pasukan keselamatan, wiridkanlah yang BAIK, SOPAN dan BERADAB kepada Lim Guan Eng. Sesungguhnya TYT Pulau Pinang pun sedang pening kepala melihat kerenah pengurusan Kerajaan Lim Guan Eng. TYT Pulau Pinang ialah resort kedua akhir kepada anak Pulau Pinang.

Kembalikan KEDAULATAN PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN PADA SIFAT ZAHIR DAN BATINNYA.

Allah Hu Akbar!

5 comments:

 1. Aktiviti belarak yang tak disuruh Nabi yang dibisingkan. Undang-undang dan peraturan agama hudud, qisas, muamalat dan sebagainya ditendang ke tepi.

  Kalau Lim Guan Eng komunis, PM-PM Malaysia yang pi melawat Republik Rakyat China nak dipanggil apa? Baju dalam komunis? Spender komunis?

  Yang peniaga-peniaga Malaysia yang berurusniaga di China dan Vietnam nak panggil apa? Wakil komunis di Malaysia?

  Kalau betul Kerajaan BN tak suka komunis, yang kau orang benarkan bawak masuk barang-barang dari negeri China tu buat apa? Jangan melantak la limau mandarin dari Negeri China. Siapa benarkan China Doll masuk dengan mudah ke Malaysia? Bukan BN?

  Dulu kes gambar bogel tahanan lokap yang konon rakyat China, si botak BN belum habis siasat dah pi 'kawtow' kat kerajaan China, apa ke halnya? Kawtow kat komunis tu buat apa, awat belum apa-apa dah tercirit.

  Kalau nak belasah member di Pulau Pinang tu ukur diri la dulu. BN benci komunis konon, eek tuuih, hampa buat kerja lebih jahat dari komunis, cakap orang komunis. KENTUTU memang busuk.

  ReplyDelete
 2. Anon 3.49: Tulisan orang yang sengkat akal...


  Hatihitam

  ReplyDelete
 3. Bkn singkat akal..tp Bangang


  SayNooo2Sodomi

  ReplyDelete
 4. bukan banggang tapi lebih teruk dari bangang bodoh kurang waras biol dan seangkatan dengannya. yang paling tepat toada ilmu tapi mcm pukimak cakap mcm berfakta. semua penuh dgn emosi dan keortodokan dalam pemikiran yg terlalu sempit. jahanam bangsa kalau pemikiran sebegini dijadikan sandara

  ReplyDelete
 5. Perlis, Johor dan Pahang - tiga negeri yang sejak dahulu diperintah oleh BN hari ini mengumumkan negeri-negeri tersebut juga tidak akan mengadakan perarakan Maulidur Rasul pada tahun ini. Perarakan Maulidur Rasul telah menjadi satu isu besar apabila Kerajaan Negeri Pulau Pinang yang diterajui DAP dikatakan tidak akan mengadakan perarakan Maulidur Rasul pada tahun ini hingga menimbulkan banyak komen pedas dari beberapa orang kuat Umno termasuk Tun Pak Lah, Muhyidin Yasin dan Khairy Jamaludin (KJ).

  Semasa membuat komen itu mereka lupa Kerajaan Negeri Pulau Pinang ketika diperintah BN pada tahun 2003, 2004 dan 2005 juga tidak mengadakan perarakan Maulidur Rasul. Saya sendiri pernah berkhidmat di Perlis selama beberapa tahun dan seingat saya tidak pernah perarakan Maulidur Rasul diadakan di negeri itu. Perarakan tidak diadakan di Perlis kerana ia dikatakan amalan bidaah dan ia digantikan dengan majlis wacana ilmu yang lazimnya diadakan di Dewan Wawasan, Kangar.

  Nah, apa lagi yang jaguh-jaguh Umno nak perkatakan lepas ni apabila negeri-negeri di bawah BN juga tidak mengadakan perarakan? Saya rindukan komen KJ, saya rindukan komen bapa mertua KJ yang bernama Tun Pak Lah dan saya juga sangat-sangat rindukan komen Muhyidin Yasin mengenai isu Perlis, Johor dan Pahang tidak adakan perarakan Maulidur Rasul ini!!

  ate, pemimpin Johor, Pahang dan Perlis pun praKOMUNISME juge ke? Paneh kamu Siamang sorry simiang...

  ReplyDelete

Blog Archive