Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Tuesday, February 16, 2010

Don't work too hard..

4 comments:

 1. Setiausha Politik Datuk Sri Nor Mohamed Yaakub letak jawatan setelah didapati RM2juto dirumahnye. Hebat2, baru lagi pegang jawatan dah dapek kompol juto2. Tak habis2 dari kolompok spesis ni. Walau bagaimana pun mari lah kita nyanyi beramai2"Bersatu kita Bersatu"

  ReplyDelete
 2. Assalamualaikum Paneh,

  Memang musim Panas di Malaysia sekarang ni.

  Talugu ni memang telgugu..DUIT tak kenal spesis MANA PUN, Kalau Talugu dapat pun mesti kebas jugak walaupun mungkin jubuh meleret dan dahi bertampuk hitam.

  Lagi pun Bila geng dia buat, dia diam je..sebab dikatakan dah dijamin masuk syurga.

  ReplyDelete
 3. Ones wrong doesnt make u right melayuangkut. Jgn jadi matlamat menghalalkan cara. Kelompok spesis kamu tu jonis taik tak berak dua hari pun bau wangi, podah mahashit.

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive