Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Tuesday, February 9, 2010

Pesan untuk Nizar daripada Nik Aziz

"Kito nak keno cari harto sebanyak boleh, tapi jangan sampai harto menguasai kito. Misalnya kito masuk dalam perahu dalam laut – tak po. Tapi bilo kito dalam perahu tu, jangan biarkan air laut masuk dalam perahu. Kalau masuk air laut dalam perahu, maknanya habislah kito. Jadi harto tu macam air lautlah – biar ada harto, nak jadi jutawan tak po. Tapi jangan biarkan harto tu masuk dalam ruh kalbu kito." – Sebahagian wawancara Nik Aziz Nik Mat bersama majalah Off The Edge keluaran November 2008.

Yang sudah tu sudahlah. Beli jelah camry baru.

3 comments:

  1. jgn harap lah si nizar tu nk dgr nasihat pok nik...dio mestila dgr kato DAPigs...yo lah...kalu buke sebab DAPigs,tak dok nyo dio tu nok meraso jd MB,bulih paka keto camry tuh...biso biso...kalu ngan pok nik,keno jilat kaki dio dulu...

    ReplyDelete
  2. Siapa hendak dengar siapa; bukankah mereka itu sama sahaja. Kedua-duanya hanya mahu bercakap,bagaimana mereka boleh menyediakan telinga untuk itu

    ReplyDelete
  3. BUBARKAN PAS !!!! BUBARKAN PAS !!! kalao tidak Celako X3. Parti Ajarn Songsang sudah terang takyah suloh, sudah menyimpang jauh dari ajaran Islam yg sebenarnya. Nik Najis dan pemimpin2 terencat akal dan yg sewaktu dgn nya, harus sedar dan insaflah, kerana selama ni hanya memperbodoh bodohkan ahlul2 bahalul dan rakyat Kelantan. BUBARKAN PAS !!! lepas masuklah dalam UMNO dan perpaduan dgn sesama bangsa ataupun masih degil, otak banyak budu, pi lah masuk DAPig, bole jilat buah pelir Nga dan ngok, ataupun LGE dan bapak, ataupun kapal selam ank beranak. Macamana ahlul2 bahalul?

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive