Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Thursday, February 4, 2010

MENDESAK PERBICARAAN TERBUKA KES ANWAR-SAIFUL


JELAS bahawa Bro.A.B.I. dan konco-konconya selama ini hanya berzikir DUSTA apabila berbicara tentang keadilan kerana budak-budak suruhannya telah membuktikannya melalui permohonan agar perbicaraan kes liwatnya diadakan secara tertutup. Tambah meragukan apabila permohanan Karpal Singh itu diberi kelulusan pula oleh hakim sewaktu saksi pertama memberikan keterangan berkaitan kejadian yang berlaku di kamar tidur.

Atas alasan apa perbicaraan tertutup ini diadakan, tidak pula dinyatakan dengan jelas. Apa yang Bro.A.B.I. takutkan kalau benar dia tidak bersalah? Apa sebenarnya yang cuba disorokkan daripada pengetahuan rakyat? Adakah beliau sudah mula gentar dan takut jika pengikut ta'asubnya mengetahui hakikat sebenar kehidupan jijik beliau? Jika kes liwatnya sebelum ini diadakan secara terbuka, apakah perbezaan yang begitu 'material' sehinggakan mahkamah perlu membenarkan perbicaraan tertutup?

Andainya di akhir perbicaraan tertutup ini nanti mahkamah mensabitkan Bro.A.B.I. sebagai bersalah, maka pasti wujud lebih banyak spekulasi, polemik dan kecaman yang bakal diambil kesempatan oleh pihak pembangkang bagi mempertikaikan keadilan mahkamah; yang bukan sahaja dijaja untuk menang pilihanraya, malah bakal mencemarkan nama baik sistem perundangan dan kerajaan Malaysia.

Bro.A.B.I. dalam kenyataannya yang diterbitkan dalam Wall Street Journal pada 1 Februari 2010 awal-awal lagi telah menyatakan "The trial that begins today threatens domestic political unrest and undermines confidence, at home and around the world, in Malaysia's rule of law." Maka permohonan perbicaraan tertutup ini jelas membuktikan usaha Bro.A.B.I. dan konco-konconya untuk menenggelamkan keyakinan rakyat terhadap hukum perundangan di Malaysia.

Jika benar Bro.A.B.I. ikhlas untuk meyakinkan dunia bahawa sistem dan proses perundangan Malaysia adalah telus, maka beliau juga WAJIB BERANI untuk menghadapi perbicaraan kes liwat ini secara terbuka.

PANEH MIANG MENDESAK AGAR PERBICARAAN KES LIWAT BRO ANWAR BIN IBRAHIM DIADAKAN SECARA TERBUKA kerana menjadi HAK RAKYAT UNTUK MENGETAHUI PERINCIAN KES INI.

BERANI KERANA BENAR, BACUL KERANA BERSALAH!

16 comments:

  1. Sabor Paneh, sabor Neraka Keadilan. Den raso rakyat Msia blum bersedia untuk pertbicaraan terbuka sbb kita ni masih kaya dengan adat resam dan sopan santun. Karpal sebenornye ingin menjaga maruah sisayfool yg nampaknya teruk tergadai. Bagus juga sewdikit sebanyak dapat censor sikit beberapa kenyataan si sayfool yg x rayted. Sebagai contohnya si sayfool terpaksa cakap pd mahkamah yg dia sejak 2 hari diliwat, tak mau dia buang air besor sdd bukti mani akan hilang??? puekk! Bila jumpa dr Mansor terus dia adu plastik tercocok di jubonye???!

    ReplyDelete
  2. kalau anwar memang tak bersalah, buat apa buat secara tertutup? buat secara terbuka, biar satu dunia tahu pembohongan saiful. biar orang semua ludah ke mukanya. laknatkan saiful.

    sepatutnya saiful lah yang minta dibicarakan secara tertutup.

    ada akai, hang ni tak dak akai sebenarnya. macam karpal juga, nak membelit selagi boleh belit.

    ReplyDelete
  3. Satu dunia dah tahu konspirasi tapi hg masih nak bela mahahaprak sidajal kubra akhir zaman. Aku cadangkan kau sedot jubo sayfool ambik berkat the one that sold his soul to the Devil.pueek.

    ReplyDelete
  4. Den pun hairan macam mana sayfool kato dia diliwat beberapa kali, 8 -9 kali, tapi jubo dia 4 doktor kato dia masih dara. Sayfool ni bengap ka bingai. 2 hari kena sentot tak berak ka budak ni?

    ReplyDelete
  5. takut sungguh si hompuk buat perbicaraan terbuka. takut tembelang idolanya pecah. hehehe. pecaya dia jubor si saiful masih dara sbb mesti dia biasa buat teknik mencantum dara dubur bini sendiri. kui kui kui.

    -tom tem bak-

    ReplyDelete
  6. Cayalah DSAI Round 1 dah menang. Besok biar peguam DSAI tibai lunyai si sayfool ni. Nak makan upah boleh tapi bukan cara macam ni. Kalau dah takdo kojo boleh jadi macam blogger Tom Tom Bak seangkatan Nyah PakNil.

    ReplyDelete
  7. Kah! Kah! Kah! Kah!!! Tom Tom TerTembak dh jual jubor daro dio jgk ko?? Kek mano operate bg daro blk jubor kau?? Boleh la kau ajak si sepol n rosmah puako 3some dgn kau nt... Waa...kah!kah!kah!kah!! Tom Tom Tertembak pn dh jual jubor dio rupo2nya... Kah!kah!kah!kah!!!!

    ReplyDelete
  8. eleh hompuk ni mmg ponah mencubo dgn partner eh si aljuburi tu utk tumbus dubur saiful. sobab tu dio tau dubur tu masih daro. sobab dio dah cubo masuk tp malang eh penis dio lombik dan kocik tak dapek nak sumbuek. nak tak nak terpakso guno dubur bini eh sendiri. betul tak hompuk? kah kah kah. cayalah pm. korang berjaya membuatkan geng dubur kunyit aljuburi ni paneh miang. salute.

    ReplyDelete
  9. Salam Bro,

    Password : Mokhtar

    Malam semalam lepas tgk berita dan baca blog aku terlalu teruja ngan kes bang nuar. Sebelum tidur aku cakap kat bini aku "Honey, Can I Mokhtar you today!". Sudahnye aku juga yang kena tido kat sofa sebab bini aku ingat aku nak liwat dia malam tadi. Kah kah kah.......

    ReplyDelete
  10. kalau Gedoyak dan tom tem bak air prit2 prit boleh approach si sayfool dengan mudah dapek 2 - 3 round sbb si sayfool ni jonis mudah di suruh, kalau tak caya suruh dia poe mandi terus dia capai tuala. Lopeh tu terus tonggeng....... Eh rupo2nyo wargo pantet Miang memang minat cerita detail sek. Patutlah suka sgt perbicaraan terbuka. Godoyak,tom tom bak dan sojuk tak tahu ka yg satu2 pihak boleh pohon bicara tertutup sbb ini cerita tuduhan. Yang penting mesti kita kaji tentang kertas pertuduhan kejadiaan berlaku pkl 3.30 - 4.30 dan surat lapuran polis kejadian berlaku pkl 6. Ini cerita yg terbuka tak perlu tutup2. Tapi apo nak buek tom tom bak, gedoyak dan sojuk dah jadi fanatik mahakhinzir dajal akhir zaman atau memang ekau semuo budak2 akai pendek tak boleh berfikir. Kau ikut ajo lah nyanyi ramai2 bersatuboh kita bersatu, pueek. Aku ni dari jaman kapal layour tapi la ni dah tobat tak sokong dah BN sebab UMNO kununnya ketuanan melayu tapi sebenornye boneka cha ya nun alif.

    ReplyDelete
  11. apa kau tulis ni hompuk@kapal layour? ayat berterabur. ni dikatakan pencinta bahasa melayu. hampus ko ni. ko ni mesti badi kesan kena hempuk batu bata dengan ayah kau dulu. tu sebab suka jilat aljuburi waliwati. mesti kau ni dulu bdk mckk yg kena tala dgn bung nuar ye tak? hehehe. password mokhtar hompuk.

    -tom tem bak-

    ReplyDelete
  12. Warga Pantet Miang kaki jubor rupo ruponya... Khaak...!!! Ptuuiihh!!!

    ReplyDelete
  13. nuar berahi tu mano berani kerano bonar, dio to berahi kerano mokhtar ado la. oghang bangang yo sokong dio skang ni. peguam2 lamo dio pun ghamai angkek kaki. sobab apo? dah tontu la dioghang tau yang nuar berahi tu takleh percayo.

    saksi ghamai laie, saiful tu baru saksi no 1, lopeh ni tengok la penyokong2 nuar berahi (konon2 eh) tu tibo2 pulak nyumpah2 nuar berahi. tak cayo tunggu la. sodangkan umat nabi Luth extinct kono telangkup inikan pulak peliwat sorang.

    ops lupo pulak password.

    mokhtar

    ReplyDelete
  14. Say Fool jubur kato dio tk terberak 2 hari.... Waa... Kah! Kah! Kah! Kah!!!

    ReplyDelete
  15. Aku cadangkan si say fool angkat sumpah junjung quran dia tak berak 2 hari, bukan boleh cayo setan ni ckp belit

    ReplyDelete
  16. SEKARANG NI KEKUATAN UMNGOK BERGANTUNG KEK MANO JANG.....
    1. Kek Peminpin eh ko? - hanchus tak ado yang jeronih langsung.
    2. Pado lambang eh ko? - meloyokan dan berbulu biji mato.
    3. ko pado korih kontot? - lai hampeh pusako ni ado kek KJ tongah berkobeh dan berlimau Jin lum masuk lai.
    4.Barua&Balachi - ini kono tengok kamus.
    Den raso kekuatan umngok ketikoni terlotak kek BANCHIRIT SAY BLODYFOOL, topat bai

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive