Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Friday, January 9, 2009

NO to LCCT@LABU NSDK

We don't need another LCCT in Labu. KLIA has been built to last 100 years. We invite all bloggers to join this campaign to say NO to the proposed second Low Cost Carrier Terminal in Labu, Negeri Sembilan.

We support simedarbywatch

1 comment:

 1. Kumpulan Pengawas Pemegang Saham Minoriti (MSWG), akan meneliti kewajaran penglibatan Sime Darby Bhd. (Sime Darby) dalam projek pembinaan lapangan terbang tambang murah KLIA-East di Labu, dekat sini, untuk memastikan kepentingan pemegang saham dilindungi.

  Ketua Pegawai Eksekutifnya, Rita Benoy Bushon (gambar) berkata, MSWG akan mengkaji secara mendalam perniagaan utama syarikat itu dan sama ada ia sesuai bagi syarikat itu mempelbagaikan perniagaan mereka ke dalam perniagaan ini.

  ''MSWG juga melihat sama ada projek itu memberikan manfaat kos kepada Sime Darby dan buat masa ini kami tidak mahu memberi sebarang penjelasan lanjut sehinggalah keputusan kajian diterima.

  ''MSWG akan mengeluarkan kenyataan rasmi berhubung hasil kajian sama ada projek tersebut baik kepada para pemegang saham Sime Darby dalam masa terdekat ini,'' katanya.

  Sumber:Utusan

  p/s: Harap2 keputusan nya nanti akan memberikan manfaat kepada rakyat dan keseluruhan sistem ekonomi kita...bukan sekadar kepada pemegang2 saham...

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive