Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Tuesday, August 28, 2012

Najib Di Telanjang, Nik Aziz Di Kubur

Sehari demi sehari, Haprak Daily dan Roket menelanjangkan Najib. Hingga hari ini Ah Jib Gor terpaksa jawab di setiap perhimpunan Rumah Terbuka. Di Pekan Pahang hari ini, Najib Tun Razak akan terus ditemubual oleh wartawan dengan soalan-soalan polemik. Akhirnya Najib Tertelanjang.

Hari demi hari, bloggers Haprak Daily, Roket dan PkR menyediakan pusara dan liang lahat untuk Nick Azick. Hingga hari ini, Nik Aziz terkedu dek terpaksa jawab di setiap perhimpunan Rumah Terbuka. Kubur Nik Aziz digali dan dicipta oleh Revolusi dan Doktrin yang dicipta oleh Kumpulan Hizbul Muslimin Syiah Pas pimpinan Hadi Awang. Nik Aziz hanyalah Mursyidul Am yang makin lemah. Menangis ialah Modal Kerja mudah Pas. Akhirnya Nik Aziz Terkubur tanpa nesan dan ingatan.

Sehari demi sehari, bahang PRU-13 akan lupus daripada ingatan pendukung politikus kerana sudah penat melobi-lobi. Setiap kepungan mesej politik akan dipatah dan dikepak satu persatu. Setiap hujahan balas politiking akan disulam dengan retorika falasi dan ambiguiti. Akhirnya pemimpin-pemimpin Politik Melayu menjadi bisu, pekak, tuli, buta dan tempang. Duit dah habis.

Media elektronik dan cetak arus perdana masih tidak dilihat objektif dalam mengadakan sebuah Buletin Massa bersifat percuma sebagai edaran bagi memanaskan kefahaman Demokrasi Berperlembagaan. Keuntungan siaran dan "air time" hanyalah imbuhan sementara dengan momokan hiburan-hiburan oleh penghibur tempatan baik yang proksi BN mahu pun Pas.

Sesungguhnya sampai satu titik, di Selangor sebagai contoh UMNO dan Pas perlu bersepakat untuk memakmurkan sebuah laman ekonomi Melayu, Melayu perlu berkuasa kembali. Bukan Khalid Ibrahim, Xavier dan Ronnie Lieu. UMNO dan Pas bergabung wujudkan Kerajaan Campuran Selangor.

Perak ialah negeri telur hujung tanduk. Kedah kembali kepada UMNO dan berkerajaan campuran dengan Pas. 

Apakah Najib mampu menjadi Answerable Prime Minister sepanjang masa?

No comments:

Post a Comment

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive