Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Thursday, August 23, 2012

Sebangsa, Senegara, Sejiwa = SeMalaysia = 1Malaysia


Se ialah perkataan sama erti dengan 1, tema yang sedang mengkaburi ilham ilmu PkR, Pas ialah 1 Bangsa = 1 Malaysia, 1 Negara = 1 Malaysia, 1 Jiwa = 1 Malaysia

Semuanya merujuk tafsiran sama, iaitu Bangsa, Negara dan Jiwa ialah Malaysia. Sebab tiada modal dan pilihanlah, terpaksa mengalih pandangan ilmu rakyat dengan terjemahan dan tafsiran sendiri yang membabi buta tanpa asas-asas Perlembagaan. Lawaknya, Kedah pakai tema lain, Kelantan pakai 2 tema, dan Penang dan Selangor saja setuju dengan sama. Perihal tema merdeka pun tak boleh nak sepakat...ini jenis parti nak diharap perintah Malaysia?

Pak Sedaro suka benar dengan status-quo Pas dan PkR (DAP sudah keluar daripada minda merdeka, kerana DAP tidak pernah merdeka sejak keluar dari PAP, dan DAP ialah parti cauvinis Cina yang dominan berfahaman Komunis dan masih berkiblat Parti Demokrasi Komunis Rakyat China) yang semakin kufur nikmat merdeka.

Sejak 1957, seorang anak Kajang bernama Tun Dr. Abdul Aziz diangkat sebagai Ketua Setiausaha Negara. Beliau bertegas perihal Semangat Janji Di Tepati. Beliau amat taat kepada faham bahawa Malaysia ini hanya "se" baik Bangsanya (dengan pelbagai kaum bersama), Negara/Tanahairnya, Jiwanya (bersandarkan Perjanjian Hudaibiyah dan Piagam Madinah), Rohnya (Agama Islam Agama Bagi Persekutuan) dan teraju pemimpin utama ialah Ahlul Bait (Kerajaan Sultan/Raja Melayu).

Hari ini ramai kalangan yang tidak hadam ilmu mantiq "hadarah" dan "maqasid" yang cuba menta'akul dan menconteng pengurusan sejarah masa depan Negara mengikut kitab Das Capital dan The Herald of Capitalist Legion.

Hari ini ramai kalangan bloggers Pakatan Tidak Sah Taraf (Pas dan PkR) sanggup meneropong dan merencana perilaku bernegara dan bertamadun dengan meninggalkan zuriat-zuriat Freemasonary dan Syiah secara meluas. Tahniah kepada pencacai Pakatan Pembangkang kerana sedang Merogol Bumi Melayu.

4 comments:

 1. Salam. Sdra Cicit Kamat.. Kenyataan sdra mmg hebat & paling layak dianugerah cybertrooper terbaik UMNO & BN. Syabas!! Tahniah!!

  ReplyDelete
 2. Apa pn tema tahun ni i ttp dgn tema sendiri "BERSATU KITA TEGUH, BERCERAI KITA ROBOH". Apa bangang Janji Ditepati. puiii!!!

  ReplyDelete
 3. bodohnya pak sedaro ni....

  ReplyDelete
 4. Kah kah kah!! Janji ditepati!! Masyuuik punya hal.
  Kah kah kah

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive