Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Monday, October 5, 2009

PAS dalam Jahiliyah Komersil

Partai Ajaran Sesat atau Pasukan Ajukan Subahat atau Parti Anjakan Sesak ialah antara GANTINAMA khas kepada PAS yang diagungkan oleh 10% Ahli Ortodok PAS dan 17.5% pengikut setia yang BUKAN ahli siasah PAS di Bagan Pinang N 31, juga di merata pelusuk Tanah Melayu dewasa ini.

Partai Kencing Rakyat atau Pasukan Korupsi Rakyat atau Parti Kongkongan Ramai ialah antara GANTINAMA khas kepada PKR yang diagungkan oleh 5% Ahli Ortodok PKR dan 8% pengikut setia yang BUKAN ahli siasah PKR di Bagan Pinang serta seluruh sudut Tanahair ini.

Dapur Asuhan Penyangak atau Dalang Ajukan Perpecahan atau Danai Anjakan PAS-PKR-PKM ialah antara GANTINAMA Khas kepada DAP yang diagungkan oleh 27% Ahli Ortodok DAP dan 13.4% pengikut setia yang BUKAN Ahli siasah DAP di Telok Kemang, di Negeri Sembilan dan kawasan-kawasan khas dalam Tanahair ini.

Parti-parti lain, tak begitu PENTING sebab. Peratusan pengikut FANATIK dan ORTODOK tidak menjejak tahap EKSTRIMIS sehingga membolehkan mereka dihurung dan dijaja seperti DEWA dalam gerakan politik KOLOT PAS-PKR-DAP.

Kepada Anon yang komentar dalam hal "PAS-mendoakan calonnya dalam bingkasan terdahulu". Pak Sedaro nak mencelah dan menyelar Anon, yang belaja dulu di Bangi Kopitiam di Taman Tenaga, PD, supaya menulis dan berfikir guna ilmu mantiq dan poei belajar dulu, ilmu berhujah dengan ulasan berfakta, khasnya dalam tulisan-tulisan tertentu dalam PM ini.

Sedarkah Anon dan pencacai PKR-PAS-DAP, bahawa tauke-tauke, Bos-Bos kalian, sheikh-sheikh kalian, pemimpin agung dan besar kalian di peringkat DKT, MPKT, CCC semuanya KECUT TELUR dan SENAK PERUT nak berdebat dengan PM nie. Mereka semua pakat ROMPAK ilmu-ilmu PM, kalu nak dongar [jiko tak POKAK], nak lihat [jiko tak BUTO].

Takat PAS dalam Jahiliyah Komersil dan FAKIR bonar PAS ini, tak pernah HIDUP dalam landasan "siratal mustaqim"...SPR posan hanya parti yang bertanding boleh pasang bendera sebagainya, tapi disobabkan Jahiliyahnya PAS mako digalak pulak PKR & DAP nyibuk numpang pasang bendero.

Jahiliyahnya PAS laie, bilo...Salahuddin Ayub buat press statement pasai Strategi Tumbuk Diri Sendiri atau merosak diri sendiri oleh Azeez Mamak, MKT UMNO. Apo punyo bangangko, kok tak tahu jangan menempelak tanpa usul bicara. Pak Sedaro kosan yang buek korjo ini, diupah oleh kelompok tertentu atas faktor peribadi. Tapi sarung baju, pasukan lawan memasing. Jadi nampak BODOHnya .... baik kiri baik kanan.

Kisah dan sandiwara Jahiliyah PAS-PKR-DAP ini banyak dan beraneka ragam dan versi. Kita akan susun siar satu persatu, ...

Kepada pembaco UMNO dan BN yang sibuk di Bagan Pinang. Sedarlah bahawa keputusan di Bagan Pinang bukan penentu PRU-13. Kalianlah yang menjadi penentu PRU-13 secara rahsia, kerana PRU-13 merupakan manifestasi PRU kepada kemelut, polemik dan berantakan sosio politik rakyat Malaysia selama 20 tahun lalu.

Kepada pembaco PAS-PKR-DAP yang sibuk di Bagan Pinang. Sedarlah bahawa keputusan di Bagan Pinang akan hanya mencatat sejarah kepada kalian sebagai pencerita rakyat. Apa pun yang berlaku selepas tahun 2010, kelak merupakan ilusi yang sifatnya fatamorgana atau realistik, hanya jika kalian sedar bahawa Negara ini berpayung di bawah Kain Kuning.

Pengundi Bagan Pinang N31, jadilah insan BIJAKSANA dan BIJAKSINI.

2 comments:

  1. Jika dikatakan PAS jahiliyah komersial maka UMNO pula mengkomersialkan jahiliyah untuk terus menerus menjahiliyahkan ummat....amat tepat...tiada keraguan..!!!

    Orang2 UMNO dan penyokong serta pendukungnya lebih maklum dan lbh arif sebenarnya dlm hal ini..jgn nak selindung

    ReplyDelete
  2. anon ~

    Orang PAS pown jangan nak selindung! cakap lebih ...

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive