Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Thursday, April 9, 2009

Khairy Jamaludin tidak dilantik

Kerana kecewa tidak dilantik dalam kabinet baru DS Najib. Khairy Jamaluddin Abu Bakar mungkin akan letak jawatan sebagai Ketua Pemuda UMNO dan masuk PKR. Disinilah tempat KJ yang sebenarnya, kembali kepangkuan Brader Anwar Bin Ibrahim.

Ataupun KJ akan tubuhkan satu parti baru PKR juga namanya - PARTI KORUP DAN RASUAH - PKR!

Sent to you by patriot via Google Reader:

Khairy Jamaludin tidak dilantik

via Utusan Online on 4/9/09
KUALA LUMPUR 9 April - Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaludin tidak tersenarai dalam kabinet baru di bawah Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak. - Utusan

Things you can do from here:

7 comments:

 1. haha
  die d lantik hancus la mesia

  ReplyDelete
 2. Surat Tok Guru

  Surat Tuan Guru Nik Aziz Kepada YB Nga Kor Ming ADUN Pantai Remis Perak

  Posted by Skuad Dun Batu Caves

  Sumber - blogtokguru
  13 Rabiul Akhir 1430
  9 April 2009

  YB Encik Nga Kor Ming
  EXCO Kerajaan Negeri Perak
  Pejabat EXCO Negeri Perak
  30000 Ipoh
  PERAK DARUL RIDZUAN.
  Menemui YB Encik Nga dengan ucapan salam sejahtera


  Yang Berhormat,

  Alhamdulillah, dengan izin Allah, saya telah mengikuti isu di sekitar percubaan YB untuk mengenali Islam melalui pembacaan Ayat-Ayat Al-Quran dengan tekun. Saya juga terharu mendengar keluhan YB yang berbunyi “saya berasa amat kesal apabila masyarakat Tionghua yang cuba mengenali Islam dan Al-Quran melalui kitab berkenaan, tiba-tiba dihalang.”

  Saya boleh memahami dan menyelami perasaan kecewa yang sedang melanda hati YB. Mudah-mudahan dengan sikap “tidak mesra Umno” dan pemimpin-pemimpin Umno tentang kecenderungan masyarakat Tionghua dan India yang sihat ini, ia akan meningkatkan lagi kesedaran Non-Islam untuk lebih mengkaji, mendalami dan mengadakan forum serta wacana mengenai Islam dengan cara yang lebih meluas.

  Saya mempunyai sebuah impian. Dalam tempoh tidak berapa lama lagi mudah-mudahan akan muncul lebih ramai orang dari kalangan masyarakat Tionghua, India, Siam, Bajau dan Kadazan yang tampil menjadi Qari, Ustaz, Khatib dan Imam di seluruh negara. Kalau Jenghiz Khan yang mengetuai tentera Moghul menyerang dan memusnahkan hampir seluruh Kerajaan dan tamadun Islam di Kota Baghdad, tetapi sempat ditebus semula keagungan Islam melalui cucunya yang bernama Aurangzeb yang menegakkan empayar Islam di India kemudiannya. Maka saya mempunyai keyakinan yang kuat bahawa Islam akan kembali gemilang di negara kita melalui kaedah dan insiden yang hampir sama. Mudah-mudahan YB lah orangnya yang akan meletakkan batu asas pertama ke arah menyusun batu bata yang kukuh ini untuk terus bertumpang tindih.

  Mari kita bina asas ini dengan mengatur langkah-langkah permulaan melalui seminar, muzakarah, muqabalah, dialog dan wacana. Tajuk-tajuk seperti “dimana tak kenanya Islam” atau “apa mesej al-Quran kepada orang bukan Islam” bolehlah difikirkan. Anggota panel boleh terdiri daripada tokoh-tokoh PAS, Umno, DAP, PKR dan pemimpin-pemimpin NGO, pensyarah serta pendakwah bebas. Ia boleh dijadikan sesi kuliah bersiri yang boleh dianjurkan di PWTC, di masjid-masjid, surau-surau, kuil-kuil dewan-dewan perhimpunan, di universiti-universiti, baik di IPTS atau IPTA.

  Sekali lagi saya mengucapkan syukur kepada Allah S.W.T di atas kekuatan dan keberanian yang ada pada YB. Terus tekun dan beristiqamahlah dalam mengharungi ujian-ujian ini. Insya Allah saya seakan-akan sedang melihat sekerdip lilin yang bercahaya di hujung sana. Marilah kita sama-sama ke sana.


  * MEMBANGUN BERSAMA ISLAM *


  (TUAN GURU DATO’ HAJI NIK ABDUL AZIZ BIN NIK MAT)
  Menteri Besar Kelantan
  Merangkap
  Mursyidul Am PAS

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 4. Cantik, Mat Lena dah berjaya di hambat, Mat Khinzir dah kembali dan Mat Mongol yg bisu seribu bahasa. Cantik barisan kabinet dari atas rasuah dan yg bawah rasuah. Bukan aku aja yg perasan tapi siMahaFitnah yg sendri ckp.

  ReplyDelete
 5. satu hari nanti dia akan dilantik jua,toksah korang jeles

  ReplyDelete
 6. DULU DIA DAH JADI ASISTEN PERDANA MENTERI KPD ABDULLAH BADAWI SELAMA SATU PENGGAL APA MAU LAGI..KASI PELUANG KAT ORANG LAIN LAK..JGN JADI GILA TALAK

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive