Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Tuesday, April 7, 2009

ROSMAH BEKONAN KAT MAD HASAN

Aaaaa hahh!!!!!

Den ado kek perasmian Pusat Anak Permata Chembong, Rembau pagi tadi.

Yang merasmikan adalah pengasas idea merangkap Pengerusi Jawatankuasa Kerja Dasar Anak Permata Negara iaitu Datin Paduka Seri Rosmah Mansor.

Pelbagai perkara yang disentuh Rosmah dalam ucapannya. Antaranya, beliau menjelaskan mengenai pemilihan Rembau sebagai lokasi perasmian kerana Negeri Sembilan adalah tanah kelahirannya, tambahan pula itulah majlis rasmi yang pertama buatnya selaku isteri Perdana Menteri.

Ucapannya juga membuatkan orang ramai bertopuk.....

Tapi topuk oghang ramai bertambah kuek bilo Rosmah koba an yang Tok Mad rajin bekojo. Malah dia memuji Tok Mad yang sanggup bergogeh balik dari Bukit Gantang semato-mato untuk menghadiri majlis tu.

"Kalo macam ni, saya rasa bolehlah saya rekomenkan Tok Mad ni kepada Datuk Najib" kata Rosmah dalam ucapannya.

"Walaupun Datuk Najib ada keputusan sendiri tapi dia suka dengar pandangan orang lain juga" kato dio laie.

Ontahlah...den pun tak pasti dio nak rekomen apo? Nak rekomen Tok Mad kokal jadi MB ko..atau rekomen naik jadi menteri kabinet ko? Cuma Rosmah ajolah yang tau.

Yang pasti eh oghang ramai terus bertopuk!!!!!

Dan hati Tok Mad ghaso eh terus berdoba-doba...sekuek topukan oghang ramai.

7 comments:

  1. hmm..nak melarikan diri dari bercakap tentang "KALAH". nak memujuk hati yg lara...poilah mandi..badan ko dah "PANEH MIANG"...amik wuduk sekali...yo..

    ReplyDelete
  2. belum apa3 lagi dah nak main peranan dalam membuat keputusan.....

    ReplyDelete
  3. Maka pada saat ini bertambahlah pahala Rosmah dan bertambah pula dosa aku baca blog ini.

    Tuhan, Allahku, Ampunilah dosa aku ini.

    ReplyDelete
  4. Kalau ikut firasat, namo Rosmah Mansur bermulo dari huruf R dan M, jadi kalau digabungkan jadi RM.

    Silap silap boleh mengabihkan duit satu Malaysia ni, mentolah, dongar orang ceritor, dio memang gomar shopping.

    ReplyDelete
  5. Itu namonyo QA/QC, Quality Assurance/Queen Control, telatoh AP Tompel dlm filem Do Re Me.

    ReplyDelete
  6. Huiii seram sojuk aku degar Rosmah bokonan kat mat Hasan. Almaklum lah bini dah berlaki dan laki dah berbini. Tapi tak po Puan Seri 2nd lady, jayo jugok kau mintak 150 juto untuk kau kempen permato.(baru ompek hari PM). Kalau laki tak kasi kat bini, bini nak kasi kat sapo? Botui lo weh mcm keluargo 69 pulak woi.

    ReplyDelete
  7. POTAI HUTAN..
    maap lah den nak nyampuk skittt..yg korang dok berbalah sesama sendiri apo paedah ? yg korang maki hamun pun bangsa korang sendiri..nape tak di tujukan pado bangsa asing yg dh diketahui memang mencari poluang nak tobeh bangsa korang ni? Bodoh tahap kaldai!!!..Nanti kek akhirat eko somo torimo lah padah .. Selagi korang semuo tak mintak maap dokek org yg difitnahkan tu takkan dapek korang nak cium bau syugo..Den bgtau ajo..Eden bukan BN,pun bukan PR tp den rakyat malaysia bangsa mcm korang jugak yg cintakan keamanan dan kodamaian..Amin

    ReplyDelete

Blog Archive