Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Monday, January 23, 2012

Pulangkan BTR

Satu pujukan politik daripada Ah Jib Gor, satu pukulan kepala UMNO Bahagian BTR yang tidak cukup kuat bekerja untuk menang PRU-13. Satu tamparan kepada gerak kerja KPTO BN-UMNO yang leweh di BTR.

Premis paling strategik untuk akses kepada MODEL KUASA, SAYANGI DAN KEMBANG ialah Pusat Komersil Komuniti Bandar Tun Razak. Kelihatan PKK BTR ini makin dimamah usia daripada rekahan dan lunturnya warna bangunan.

Tidak kelihatan penguasaan medan oleh UMNO-BN di BTR, melalui Agenda Tranformasi Rakyat. Nampaknya Ah Jib Gor berperang seorang diri, terpaksa melabur RM 2.5 juta kepada Sekolah Cina.

Apakah makna pulangkan BTR! Ahli Parlimen BTR ialah Abdul Khalid Gagap, Bendahari PKR menjadi Menteri Besar Selangor yang kini jago Agama Islam. Inilah resepi Ideologi Freemason melalui PKR, akhirnya disepak terajang Hassan Ali, disumbat Sijangkang seorang PAS, tanpa portfolio yang baik untuknya. Korban sebenarnya ialah kuasa eksekutif Islam dalam Negeri Selangor.

Gamaknya, mesej pulangkan BTR bermakna kembalikan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur kepada BN-UMNO. Ah Jib Gor dan Ah Din Gor akan terus dilanda serangan parasit politik di KL dan Selangor. Berkeliling turun padang dan gelanggang, namun, tiada kesan kepada rakyat dan pengundi sebenar.

Kepada Loyal Reader, juga blogger HORAS...kalian di Hulu Langat turut kena tempelak Ah Jib Gor dan Ah Din Gor ini. Bersantunlah dalam urusan UMNO Hulu Langat kerana anda sedang disatelitkan oleh PAS dan PKR yang setiap hari memasuki pejabat kalian sebelah pejabat Pos Kajang tersebut.

Pulangkan BTR samalah juga Pulangkan Selangor. UMNO masih butakah kalian?

No comments:

Post a Comment

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive