Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Sunday, January 8, 2012

901 Hulu Langat

Dulu ada burger 901, mungkin masih wujud lagi stall kartnya. Hari ini di setiap simpang tiga dan hujung jalan yang dipercayai ramai manusia akan berhimpun atau berhenti sejenak dek kerana lampu isyarat akan terpampang Banner 901 Anwar bertajuk "Selamatkan Anwar"!

UMNO Hulu Langat hingga hari ini langsung tidak buat sebarang pendekatan secara saraf. Tiada aktiviti mematahkan hujah bahas Anwar, juga tiada proses mengurus kempen-kempen atau ceramah-ceramah UMNO-BN di DUN Kajang, Dusun Tua dan Semenyih.

Hulu Langat dilihat lemah walaupun difahamkan ada 92 orang penceramah UMNO yang di kursus di Pulau Pangkor. Apakah Ketua Penerangan UMNO Hulu Langat lemah? Apakah Ketua UMNO Bahagian, Johan Aziz sibuk cari duit PRU-13 atau Johan bukan seorang winnable candidate? Timbalan Ketua Bahagian UMNO, Markiman Kobiran pun tiada gerakan?

901 di Mahkamah Jalan Duta tidak bermula daripada kamar mahkamah. 901 telah berlangsung secara kesian oleh pendukung dan penyemak Anwar Penjara dari rumah-rumah di seluruh Daerah dalam Selangor.

PRU13 Hulu Langat jadi kawasan PAS lah jawabnya.

2 comments:

  1. Ape kemende la bro ni.. ni tengok kat FB http://www.facebook.com/johan.b.aziz ada banyak je program aktiviti.. blog ni ada ke orang baca?

    ReplyDelete
  2. Mari makan burger 1901, ....di dunia ni semuanya faktor makan..terjadinya revolusi peranchis, puncanya makan lah..so mari kita makan buger,kalau pun bukan burger 901, kita makan burger stall stall bumiputra sepanjang jalan di malaysia...bantu mereka.

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive