Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Saturday, January 7, 2012

Tiupan Angin Merah MBNNS

Tiup Angin Tiup...Tiup Siapa:

1. Bertiuplah bahawa calon boleh menang dalam Agenda Reform dan Indokrinasi Belia ialah pemanah yang baik dan tepat. Pemanah yang baik datang daripada sekolah latihan belia yang baik. Sekolah ini iktiraf kedudukan mereka sebagai pemanah dan guru kepada pemanah.

2. Bertiuplah api pertarungan, bahawa rekod Kerja Buat dan Kerja Berkepemimpinan nampaknya lebih condong kepada Motivasi Mengatasi Emosi, bukan kepada Transformasi Paradigma.

3. Bukan semua yang hadir sebagai perwakilan MBNNS pada 7 hingga 8 Januari 2012 di kalangan yang faham dan hayati Perlembagaan MBNNS dan Akta 668. Perwakilan yang hadir hanya difahamkan input belia oleh pelobi secara sembrono.

Sedarlah kalian, bahawa walau apa pun bakal terjadi, RPBNS 2 ialah visi paling mulia yang WAJIB diperjuangkan.

Nampaknya Pejabat Menteri Besar Negeri Sembilan sedang digegarkan dengan tsunami 8 Januari 2012. Masing-masing mengatur strategi "Siapa Yang Menang". Paling riang dalam skrip ini ialah Sekretariat Belia YNS kerana sikap mereka yang paling pandai hingga hari ini ialah "tunggu dan lihat". Tak meloyo langsung dalam urusan RPBNS 2.

No comments:

Post a Comment

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive