Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Tuesday, January 10, 2012

Tiba-tiba semuanya jadi tak relevan...Selepas Bro Anwar Bin Ibrahim dilepaskan, mana suara menuduh mahkamah kangaroo? Mana suara kononnya ini konspirasi politik BN? Mana suara mahkamah kononnya diperkuda UMNO? Heh...tiba-tiba segala lakonan simpati ini jadi tak relevan. Jangan ada mangsa terbaru pulak lepas ni dah ler...

4 comments:

 1. semoga allah merahmati kita semua.. dan selamatkan malaysia untuk generasi akan datang.. amin....

  moga allah tunjukkan jalan kepada kita semua.. percayalah..

  Perancangan allah lagi benar.. Insyallahh kita akan ditunjukkan jalan yg benar..

  Moga yg diainaya akan dapat pembelaan sewajarnya di kemudian hari.. amin..

  -atas pagar-

  layari hbo, axn, star world, discovery channel, fox movies premium secara online tanpa melanggan astro.. -->>

  http://liveradio.super-resources.com/category/tv-channels/

  ReplyDelete
 2. salam 1 malaysia saudara, saya ingin memohon jasa baik saudara untuk linkkan blog saya

  lamanizzs.blogspot.com

  kepada blog saudara, saya juga telah linkkan blog saudara kepada blog saya. tq

  ReplyDelete
 3. Berita terkini..
  ANU_R dah keluar Negara. Tak sabar nak balun china doll.

  ReplyDelete
 4. Khabarnya dia bawa ADAM ADLI sekali, nanti senang nak 'minum kopi'.

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive