Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Friday, September 23, 2011

Kalau haiwan pun ada pesbox...

Kalaulah binatang pun ada Facebook, agak-agaknya apa status mereka?

NYAMUK: Baru habis ronda rumah Mat Sabun. Darah masih melekit di muka. Esok la basuh. Burrpp...kenyang!

CICAK: Alahai...biniku kena lastik.

KUMAN: Aku boleh tahan hidup 120 hari tau...bukan 113 jam macam dna dia tu.

KUCING BETINA: Anak I yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab sebab I sendiri pun lupa siapa bapaknya.

AYAM: Kawan2…kalu esok guwe tak update fb…bererti guwe udah di goreng. I luv u all…dan jangan lupe wat kenduri arwah untuk guwe yaa…

ANJING: Baru add awek sebelah rumah. Spesis china doll tuu...

PENGUIN: Rupanya ramai tak tau spesis wa pun ada jugak yang gay. Kui..kui..kui...

BABI: Bengang tul aku. Tiap kali orang pijak taik kucing, tetap nama aku jugak yang disebutnya. Wei bro! Len kali siasat la dulu sape yang berak kat depan umah kaw tu...

KUTU: Erkk...mah...tolong...bulu lekat di kerongkong.

5 comments:

 1. IkAN: Tadi wa kena bom c4.

  ReplyDelete
 2. ado yang dah paneh nampak. kui kui kui.

  ReplyDelete
 3. salam..
  kalau haiwan pun berfesbuk
  bertambah kaya zukerberg tu..
  he he..

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive