Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Friday, September 9, 2011

Bye-Bye

Selamat Tinggal Parti Islam Semalaysia. Selamat Datang Parti Ajaran Sesat.

Selamat Tinggal Hadi Awang & Mat Sabu. Selamat Datang Nasaruddin Mohd Isa.

Selamat Tinggal Bapak Anwar Bin Ibrahim. Selamat Datang Nurul Nuha.

Selamat Tinggal Karpal Singh, Lim Guan Eng. Selamat Datang UMNO Pulau Pinang sebagai Ketua Menteri baru Pulau Pinang.

Selamat Tinggal Iblis Perosak dalam UMNO. Selamat Datang Jiwa-jiwa Yang Tenang Mengurus NEGARA.

Selamat Tinggal Penyamun, Lanun dan Perompak Wang Negara. Selamat Datang Pembawa Amanah, Pengurus Obor Kedaulatan Perbendaharaan Negara dan Pengaman Jiwa Berintegriti.

Nampaknya tukang-tukang karut Pas, Pkr dan DAP sedang merancang strategi-strategi lain untuk memusnahkan ingatan sejarah hak Negara ini. Isu Mat Indera, GAGAL. Selepas ini...tunggu, tak boleh dedah, nanti anti-klimaks.

6 comments:

  1. Aamiiiiiinnnnn!

    Cepat kasi tendang itu penyangak-penyangak negara. Ramai lagi rakyat Malaysia yang lebih amanah, yang berjati diri, yang bepersonaliti yang sayangkan negara yang boleh dibuat ganti!

    ReplyDelete
  2. SELAMAT TINGGAL UMNO/BN..PENYANGAK NEGARA...!!

    SELAMAT DATANG PAKATAN RAKYAT..RAKYAT SEJAHTERA!!!

    MARHABAN YA MARHABAN PR!!

    ReplyDelete
  3. Sokong British/Amerika/Israel/umno adalah HERO

    Bankang British/Amerika/Israel/umno adalah Pengganas, Komunis

    ReplyDelete
  4. Ado Tukang Karut UmnoApcoPORNO,,,Koling@KangKong@KongKaLiKong ckp Negara tak pernah d Jajah,,,
    Kah!!!Kah!!!Kah!!!!

    ReplyDelete
  5. maka berketoklah sejarahwan negara bahawa Msia tak pernah dijajah British. Msia diperintah oleh raja2 melayu. Den pun naik poning dgn statement kangkong kongkang ini. Yg den belajar dulu negara kita dijajah oleh British. Mungkin cendiakawan itu maksudkan tanah melayu diperintah raja2 melayu dan penasihat British akan memberi nasihat spt mana yg di perkenal oleh maha putaq ump[orno)dulu yg jika undang2 tak ditandatangan agung tempuh 30 hr ia menjadi undang2 dgn sendiri. Nasib baik den faham, tak perlu den kembali kedarjah satu semula belajar sejarah. Patutlah mereka kata kita tak pernah dijajah sbb kita belum merdeka rupanya??? Den teringat laungan Tunku. Tomjuboq,gedoyakgedembuk dan tongekbouy terlopong tak sampai akai, maklumlah anak 80an dan 90an.

    ReplyDelete
  6. elok jugak hompuk kombali ke tingkatan 1 sobab darjah satu tak belajar sejarah tp ilmu tawarikh dulu kalo. elok gak hompuk ni anggap den anak 80an 90an dan itu menunjukkan yg dio jonih suko mandang rondah pado orang dan perasan hebat. belajar la ilmu sejarah ni botul2 supayo tau maso bilo yg dikatokan penjajahan, maso bilo menaung, apo dio negori selat, besekutu dan tak besekutu. kaji sejarah tamadun islam asia, kaji sejarah asia tenggara, apa kaitan persekutuan tanah melayu dgn negara jiran hgga merdeka. tapi yolah, anak2 80an 90an tak sebodoh anak kapal layour cam hompuk yg kurang perhatian dan sering dibuli sojak kocik. dah tuo jadi tak pueh hati dongan keadaan idup dan meroyan meraban tak tontu halo. setakat menempek kat blog orang memokak tanpa berani buek blog sendiri takut kono hontam. hahaha. tp buek blog sendiri pun tak guno sobab konon freedom of expression @ freedom of speech tapi akhirnya buat komen moderate mcm aspan alias & tukar tiub basikal. kah kah kah.

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive