Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Wednesday, September 14, 2011

Ucapan Misteri NAJIB

Tanggal 16 September 2011 dalam sejarah moden dan kemerdekaan tanahair Malaysia, julung kalinya, sambutan Hari Merdeka 31 Ogos 1957 disambut pada Hari Malaysia 16 September 2011. Alhamdulillah, ini semua rahmat Allah kerana 31 Ogos 2011 jatuh pada 2 Syawal 1432H.

Nampaknya Syawal 1432H, Pak Jib bakal menyampaikan Ucapan Misteri Tahap Gaban. Misteri sungguh ucapannya, sehinggakan pada jam 0830 malam semua saluran siaran di kaca televisyen akan menayangkan Ucapan Perdana Menteri dari Angkasapuri. Harapan DS Rais ialah 24 juta, rakyat mampu ikuti siaran langsung Ucapan Misteri YAB Najib kali ini.

Spekulasi ibarat Ribut Pekan meramalkan bahawa, Ucapan Misteri akan menyentuh subjek berikut:

1. Ganjaran politik kepada Mat Sabu dan penyokong Komunis dalam PAS.

2. Ganjaran Kerja So-Sial kepada penyangak sosial seperti Naweemee, Ambiga dan beberapa yang lain.

3. Rakyat miskin akan mendapat Rumah Mesra Percuma BN Berkebajikan sejak 54 tahun merdeka.

4. Ahli Akademik yang tak bertauliah dalam bidang-bidang ilmu yang sering dan suka hati mak dia memberi rekfleks kepada implikasi Sejarah, Sosio Budaya, Politik Madani, Politik Borjuis dan Politik Jembel, bakal diberi Anugerah Nobel Kaki Lima dan Kedai Kopi 1 Malaysia (TUKAR).

Namun, dalam kecamuk politik yang merimaskan ekonomi Negara, yang lebih AFDHAL untuk YAB Najib umumkan ialah:

1. Belanjawan 2012 ialah Belanjawan Kebajikan 1 Malaysia.

2. Penghapusan cukai-cukai perkhidmatan secara total selama 5 tahun, berkuatkuasa serta-merta.

3. Wakil rakyat dan isteri wakil rakyat yang berbelanja besar dan boros termasuk dirinya akan dikenakan cukai berbelanja lebih, dan duit tersebut akan masuk dalam Tabung Kemanusiaan dan Bencana Perdana Menteri.

4. Semua pemodal asing, pengurus dana asing dan tuan punya duit yang berbillion, dibenarkan mencairkan nota-nota kewangan tidak lebih RM10 bilion setiap individu atau syarikat.

5. Semua pengundi berdaftar yang undi BN atau pun bukan BN, akan dapat hadiah Barisan Nasional sebanyak RM1,000 seorang untuk urusan pasport dan pembelian buku sebagai bahan bacaan.

6. Semua penceramah agama Islam diberikan ganjaran sebanyak RM2,000 seorang sebagai imbuhan khas dan hak istimewa kerana sanggup berkorban masa, tenaga, jiwa raga dalam urusan tarbiyah Perkara 3 dalam Perlembagaan Persekutuan.

7. Pengumuman bahawa semua bersabit Perkara 149 yang boleh meruntuhkan keamanan dan perpaduan, si pelaku yang bikin huru-hara dan kecoh akan dikenakan kurungan di Kemunting, atau diaktifkan kembali Pulau Jerjak.

5 comments:

 1. PERTIMBANGKAN JUGA :-

  1. SEMUA CEO GLC YANG TAK DE JIWA NAK TOLONG MELAYU, TUKARKAN SERTA MERTA.

  2. SEMUA MENTERI YANG BUAT KERJA KERAJAAN TAPI TAK BUAT KERJA PARTI, TUKAR JUGAK.

  3. MANA MANA JUTAWAN/ HARTAWAN MELAYU YANG DERHAKA KEPADA AGAMA, BANGSA DAN TANAH AIR, TAK USAH LAYANLAH...

  4. MANA MANA WAKIL RAKYAT YANG BERTUNGKUS LUMUS MENJAGA DIRI TAPI TAK JAGA PARTI TAK USAH PILIHDAH.

  MINTAK PERTIMBANGAN JER..AKAR UNDI SEBENARNYA DAH SEMAK PERUT.

  ReplyDelete
 2. Pengumuman Najib meletak jawatan dan digantikan oleh Rosmah !

  Najib nak tumpukan masa tulis buku - Malaysian New Age of Economics Jargon

  ReplyDelete
 3. Ramai ynag berteka teki.

  Pandai juga PM buat orang saspen.

  Aku agak mesti dia nak umumkan tarikh PRU13.

  We'll see.

  Good luck Mr. PM.

  formulaluarbiasa.com/recommends/rezekiharian

  ReplyDelete
 4. dinturtle..

  YANG KENA DAN WAJIB LETAK JAWATN NIK AZIZ. TANGANNYA DAH MENGGELETAR.BILA TANDATANGAN KELULUSAN BALAK DAH JADI MACAM TANDATANGAN ARIFAHMI LA PULAK..

  HE!HE!HE!

  ReplyDelete
 5. Ado lg yg dio nak umumkan tu JANG,,,pasal duit cincin RM24JUTA tu nt dio akan pulangkan balik bilo kodai pajak Namawee sanggup boli,tu yg dio nak jumpo cino tu,,kiro nak runding2 la tu.
  Melayu BODOH umno menang,,yea,,yea,,
  Melayu BODOH umno menang,,yea,,yea,,

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive