Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Wednesday, October 15, 2008

Muhyiddin will win hands down

I do believe that Ali Rustam and Mike Tyson are not really serious challenger to the coveted position as the Deputy President of UMNO. As we have seen so far, only Muhyiddin has garnered enough support for the position. I am confident that Ali Rustam and Mike Tyson would not garner enough nomination. Be realistic, a candidate for the said position has to have a very good command of English language as the particular person is also the Deputy Prime Minister of Malaysia. To be continued.

6 comments:

 1. yang saya kelakarnya mike tyson leh la plak kasi statement yang dia punya trek record clean....hahahha.....lawak tak habis2 pemimpin2 UMNO ni...

  ReplyDelete
 2. malang la nasib ali rustam. elok2 sebelum ni jadi naib...lopeh ni kok kalah dengan muhyidin, langsung takdo jawatan mt. iyo ko?

  ReplyDelete
 3. Ali Rostam ingat dia boleh jadi Ghafar Baba. Tak Fasih bahasa Inggeris dan nampak pemimpin kampong pun masih hebat. Tapi yang pasti kekuatan nahu politik Melayu pada Ghafar Baba siapa yang boleh lawan. Ini Shah Rukh Khan pun boleh dapat pingat. Ontah lah..... Labu.........

  ReplyDelete
 4. Muhyiddin adalah pilihan sebagai Timbalan Perdana Menteri yang terbaik..

  Dia juga big bos gue sebenarnya..

  Yang penting dia tegas, berpengalaman luas, ada karisma [kena ambik kira jugak..] dan yang penting pro Melayu..!

  ReplyDelete
 5. pro melayu jer tak cukup bro!!!

  mesti bijak untuk mentadbir dan kawal yang bukan melayu gak...malaysia ni bukan negara melayu jer...negara berbilang kaum...lagipun, kalau takde cina india, belum tentu lagi melayu UMNO boleh memimpin negara ni....melukut di tepi gantang jadinya kalau silap perhitungan....

  ReplyDelete
 6. statement kalo tiada cina dan india maka melayu tidak boleh memimpin negara ni kedengaran janggal. boleh jelaskan?

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive