Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Friday, October 31, 2008

Borak sakan nampak..

Anwar bersama Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Dato' Seri Mohammed Nazri Aziz dan Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik selain Azmin Ali (PKR Gombak), Saifuddin Nasution (PKR Machang) dan Sivarasa Rasiah (PKR Subang).

6 comments:

 1. Saudara,

  Itulah yang dinamakan politik. Yang gaduh bergaduh macam nak gila, kat kampung-kampung. Bermasam muka kerana orang-orang itulah.

  Mereka datang ke kampung-kampung berceramah menghentam satu sama lain. Orang kampung pakat pulau memulau antara satu sama lain. Mereka balik ke kota, buka sembang bukan main lagi.

  Itulah permainan politik.

  ReplyDelete
 2. Paneh anakku,

  Inilah hakikatnya, pengikut masing masing tak bertegur sapa. Kenduri tak datang, solat dua masjid kerana mereka.

  Mereka tak ada apa apa pun, jumpa bertepuk tampar bukan setakat tegur menegur saja..gurau senda.

  ReplyDelete
 3. Hehehe...baru tahu ker?

  ReplyDelete
 4. Dalam pengelaman saya,ini memang berlaku,hanya yang tidak di ulaskan adelah,ta sampai 5 minit orang politik seangkatan ngan YB bangun dari meja minum kopi,mereka mengutuk dan perli sinir sesama kumpulan sebenar pilihan mereka.Tikam belakang dan fitnah berlaku sesudah minum kopi.Kekadang mereka buat giliran antara mereka berkenaan apa yang di bahas petang karang.
  arjuna waspada.

  ReplyDelete
 5. salam madisyak, ibu melayuangkat, ano dan arjuna.

  dulu khabarnya che det selalu juga dok pekena kopi dgn allahyarham fadzil nor walaupun berlainan ideologi. tiada yang boleh nafikan bahawa fadzil nor sememangnya lama mengenali che det iaitu sejak jadi pelanggan klinik maha lagi.

  bab penyokong bergaduh kerana pemimpin..memang betul. mereka dok sedap2 lepak bersama..penyokong bermasam muka.

  ReplyDelete
 6. One of my friends already told me about this place and I do not regret that I found this article.

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive