Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Wednesday, October 1, 2008

Salam Aidilfitri

Kepada semua pengunjung blog Paneh Miang dari mula blog ini menemui pembaca pada 10 April 2008 hinggalah ke saat ini;

melayuangkat, grand kikox, mountdweller, ustazsaid, suratman, komeng hood, ladoapi, sojuk yang sebenar dan sojuk yang menyamar, tico, abafahim, iwan, podeh, g's, cino, alek5428, kesatria, nama yang tak tersebut, safemalaysia, sepupu jebat, mat neutral, keris kontot, uwan semah, paneh gatai, pokcik77, askar melayu, tony, ramlan perigi, anak hangtuah, edie, melayu ultra, kumpulan generasi baru, podih, muhd fadzil, demang lebar daun, 10thn sebelum merdeka, memali, cheguman, fikir sejenak, adminlyrics, banner, pemerhati_bebas, gangga awana, nabil raja lepak, budak kampung, kurang sojuk, anwar ibrahim dot com (aidc), letting the time pass me by, sayang umno, sojuk lolah, azlan, panglima perang, kerani kota, pakcik, julia, I.san, che yah, panas tok sojuk, penyokong muhyiddin, waswas, equity loans, julia sandra santosa, anti-sojuk, noris helmi nordin, otai, jaim, romsam, aryan, emmeth, 8387, anwar dot com, mh, si bonggok, adi jagat, anak n9, jejaka kutukura, orang kampung, pelaut, azrin hani, husin lempoyang, neo jebat, caizen, man dogol, nadia, pakubuana xiv, duniafana, megat panji alam, the trooper, my-fikirr menulis, ram gagasan, selamat berjaya pengkhianat melayu, bekas penyokong pkr seremban, samadil, ed.al-firdaus, cikgu din sakura, anak lubok, cohong gym, arcadia, anak melayu, muslimah 262, siapa aku?, gots, komeng, pelajar ipta, keadilan bagan serai, dark angel, cool, kepala batas mai, bekerja sendiri, kzman, pemalu, istabraq, makkal sakthi, asam gelugoq, jelapang padi, wak semar, rosemerah, budu, para anonymous dan semua yang tidak berkesempatan untuk dipaparkan namanya disini.

Terima kasih di atas sokongan berterusan anda semua. Bagi pihak warga Paneh Miang, kami ingin mengucapkan Salam Aidilfitri serta Maaf Zahir & Batin. Semoga kita semua sentiasa berada dalam lindungan Allah s.w.t. dan bergembira di hari raya bersama insan tersayang.

p/s: Kepada sontoloyo, cacing merah, puaka desa, neracakeadilan, si buta, che din, keronai, kerapu, pencak_silat, zalikha, ahmadalbab, simbol raja, sahabat2 seperjuangan yang sering mengunjungi blog ini dan semua pemilik nama yang disebut dalam Laughter is the Best Medicine (bukan nama sebenar)...den memohon MAAF ZAHIR DAN BATIN.

7 comments:

  1. Selamat hari raya kepada paneh, warga paneh miang dan pelawat..semoga blog ini akan terus mempertahankan yang hak...

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya kepada semua warga paneh miang dan viewer. blog ini banyak mengajar kawan2 dan saya tentang apa itu melayu dan pentingnya semangat sayangkan negara. walaupun blog ini masih baru dan kurang promosi, saya dan kwn2 akan terus menyokong. kami dapati blog ini agak berbeza dar blog2 lain yang hanya ada satu arah tuju iaitu sama ada menyokong pembangkang atau kerajaan semata2. blog ini ada kedua2nya. tahniah. insyaAllah blog ini akan terus sukses dgn promosi yg bagus. maaf zahr batin.

    -anak perantauan luar negara

    ReplyDelete
  3. buat paneh n geng slamat hr raya maap zahir batin. tulis la apa yg korg nak tulis. aku suka baca je.

    paneh jejak andalusia kau bila nak kluar lagi?

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya. insyaAllah jejak andalusia yang seterusnya akan menyusul. takut ano 9.24pm ni tak larat nak baca je nanti.

    kepada ano 9.02pm, terima kasih atas sokongan anda dan kwn2. kami akan cuba menggiatkan promosi blog ni dan dgn sokongn dan bantuan pengunjung, insyaAllah ia akan berjaya.

    ReplyDelete
  5. Selamat hari raya Aidul Fitri Maaf zahir & batin.

    Uiiihhh.. buku Mona Gersang pun ader... :)

    Paneh, baca buku The Art of War- Sun Tzu http://en.wikipedia.org/wiki/The_Art_of_War

    Dan sudah PASTI, buku yang terHEBAT.. pasti lah Kitab Al-Qaranil qarim. Dan Hadis Rasulullah SAW.

    :)

    Buku permata yang hilang pun ader.. :)

    ReplyDelete
  6. Salam Zul,

    Hahaha, buku mona gersang dgn permata yg hilang tu utk melawak kami dgn kengkawan je. Teringat zaman remaja dulu, buku tu famous among youngers.

    Buku art of war mmg dlm perancangan nak beli. Baru habis baca buku lain.

    Selamat hari raya.

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive