Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Tuesday, March 24, 2009

Doa Pok Nik?


Amin..
Berdoalah untuk kebaikan sesama Islam dan bukannya berdoa untuk kehancuran saudara seagama. Pok Nik mampu mengubahnya.

9 comments:

 1. Ya ALLAH ya Tuhanku...Hancurkanlah UMNO di PRK akan datng ya ALLAH...Sesungguhnya, walaupun UMNO adalah sebuah parti ISLAM, banyak sungguh kemungkaran yang dilakukan mereka...Mereka menghalalkan isteri2 mereka untuk tidak memakai memakai tudung...mereka juga tidak mahu melaksanakan hukum hudud serta sering mempersendakan perjuangan PAS yang begitu memperjuangkan hudud...Ya Allah, dengar lah doa hambamu ini ya ALLAH...Ya ALLAH makbulkanlah doa hambamu ini yang sering menjadi mangsa ketidakadilan pemerintahan UMNO ya ALLAH...Ya ALLAH ya TUHANKU, AMIN YA ROBAL ALAMIN

  ReplyDelete
 2. Ya Allah, kau selamatkanlah pemimpin PAS yang bersekongkol dengan golongan kafir harbi yang terang-terangan menyatakan langkah mayatnya dulu sebelum menjadikan malaysia negara Islam. Kau satukanlan.. tekadkanlah.. bulatkanlah hati supaya umat Islam bersatupadu, tidak berpecah belah dan menjadi kuat.. seterusnya mengembangkan dakwah agama Islam yang satu Ya Allah.. amin ya rabbal alamin..

  ReplyDelete
 3. Amin...salam Paneh dn kwn2..

  Harap2 Pok Nik Ajiz kurangkan lah berckp. Byk sdh Pok Nik Ajiz tersasur ckp.

  Kapal Pok Nik Ajid mgkin akan karan tdk berapa lama lagi...maka penyatuan islam akan terhasillah harap2nya,amin.

  ReplyDelete
 4. Perhimpunan Agong UMNO kecoh

  UMNO dah nak tenggelam baru nak cari bantuan PAS. Masa kuat dulu semua dia bedal

  ReplyDelete
 5. Poik.. ni bukan masalah nak tonggolam cari bantuan orang lain.. ini pasal kita ada otak buleh berpikir.. buek apo nak buruk2 an sesamo Islam dan bersekongkol dengan musuh Islam.. Lain lah kot kao berdakwah..
  guno an lah akal yang tuhan bagi kek kito.. jangan lah terlalu emosional.. nak burukkan an orang sampai bilo, buleh ko dengan burukkan sesamo Islam, agamo dan bangso kito maju? buangkanlah politik kepartian ni.. politik Malaysia berabad kebelakang macam zaman jahiliyah dah den nengok..

  ReplyDelete
 6. salam... tuan tulis... tumpang promote tee-shirt ya... =)

  T-Shirt Kenangan PERISTIWA PERDANA BULAN MAC

  (1) T-SHIRT ANTI PPSMI ( RM30 termasuk biaya pos )

  (2) T-SHIRT JANGAN BUNUH BAHASA IBUNDA ( RM25 termasuk biaya pos )

  (3) T-SHIRT SIDANG TERGEMPAR DUN PERAK ( RM25 termasuk biaya pos )

  (4) T-SHIRT KERANDA 152 ( RM25 termasuk biaya pos )

  http://lantera-jiwa.blogspot.com/2009/03/t-shirt-kenangan-peristiwa-perdana.html

  ReplyDelete
 7. tgk dulu umno tuh mcm mna...org bt masjid die roboh..hancurkan umno...

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive