Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Friday, May 17, 2013

Rosmah Bye-Bye

Najib terpaksa letak jawatan Presiden UMNO apabila;

1. Terlalu ramai pemimpin UMNO akar umbi tidak bersungguh-sungguh menjalankan amanah parti di peringkat cawangan.

2. Terlalu ramai pemimpin UMNO (Ketua Bahagian) kaki gebang dan temberang dalam mengurus kemaslahatan UMNO Bahagian.

3. Terlalu ramai Rosmah Bye-Bye dalam kepemimpinan UMNO.

Masihkah Rosmah Mansur dilihat sebagai liabiliti UMNO? Atau pemikiran negatif yang mengatakan Rosmah Mansur sebagai liabiliti terlalu berkecamuk dalam UMNO?

Kerajaan Barisan Nasional ke-13 ini, merupakan sebuah kerajaan yang sentiasa dijadikan keldai dan kambing hitam oleh puak-puak pelampau tertentu, andai tidak disemai, dibaja, disiram, diracun, dipelihara dan dipulihara sehabis BAIK.

Rejim Najib Razak sebenar ialah Kerajaan BN PRU-13. Rosmah dengarlah NASIHAT orang tua dan orang tuo-tuo, elok ontok-ontok, jangan bega bonar.

4 comments:

 1. den sokong apa yang kau kato tu..najip tak lama jadi pm..mintak2 lopeh nii tmp mahauddin ambil alih bergandingan dato zahid..barulaa power..

  ReplyDelete
 2. azman hang jebat banyaklah power lu beb selagi orang yang bernama anwar, lim longkang dan capal masih hidup siapa sahaja yang naik jadi PM semuanya tak betul ....

  ReplyDelete
 3. azman hang jebat lu ni mesti suku sakat tak muhyideen, zahid hamidikan sabar bro belum masa lagi.

  ReplyDelete
 4. Cute la gamba rosmah ni paneh. Org cute macam ni pun ramai nak kutuk ke? Hehehe.

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive