Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Saturday, May 18, 2013

Yang Hak tetap Hak

Bekas Hakim Mahkamah Rayuan, Dato' Md Nor jelas dalam kenyataan dan bicarawaranya bahawa Melayu mesti berfikir lebih proaktif dalam menentukan halatuju Melayu tersebut, sesuai dengan Perlembagaan Persekutuan.

Orang Cina bersandarkan risalah sulit DAP telah kuasai ekonomi, walaupun populasi mereka hanya 23% daripada rakyat Malaysia. Kini objektif Cina DAP ialah kuasai KUASA POLITIK, supaya boleh HALAL kuasa menguasai Bumi Melayu. Ini Agenda Komunisme mereka, yang tidak disyarah dengan BAIK kepada rakyat Malaysia yang terkandung seramai 70% Melayu, 23% Cina, 7% India.

Ingatlah bahawa Hak tetap Hak, hak 70% Melayu dalam Bumi Melayu masih belum LUNAS dan TUNAI. Kek DEB 30% pun, masih 18% siap. Ini Kek EKONOMI yang diasaskan pada 1970, selepas peristiwa 13 Mei 1969.

Pkr dan DAP amat CEMAS bilamana kumpulan Veteran Hakim-Hakim Melayu dan Kaum-kaum Lain yang faham tentang Asal-Usul Tanahair ini, MULA BERSUARA DAN GEGAK GEMPITA.

Tiada seorang HAKIM pun baik Melayu-Cina-India yang bersetuju dengan DAP-Pkr-Pas. Inilah maknanya fahaman Ahlul Sunnah Wal Jamaah dihayati dan diamati oleh mereka. Sumpah jawatan mereka atas perkenan DYMM Yang Di Pertuan Agong juo.

Paneh Miang tanpa cemas-rimas-gundah, PENUH YAKIN-TAWADDUK-BESAR DIRI kerana Allah jua bahawa Dato' Md Nor, bekas Hakim Mahkamah Rayuan ini benar lagi membenarkan. Yang Hak Tetap Hak.

1 comment:

  1. perghhh hebat,semangat aye membacanya artikel yg bernada keras.Like

    ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive