Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Wednesday, May 15, 2013

Doa buat Tentera Malaysia

"Ya Allah ya Tuhan ku, kekalkanlah keamanan Malaysia. Kekalkanlah sikap perajurit kami yang serba handal, gagah, bersemangat dan berani menghadapi musuh. Kurniakanlah kegagahan dan keperkasaan kepada perajurit Malaysia agar sentiasa bersiap siga untuk mempertahankan negara dan tanahair. Pastikanlah Ya Allah, perajurit kami menjadi tentera yang pantang undur dan sanggup berjuang sehingga ketitisan darah yang terakhir hingga kemuncak kejayaan. Teguhkanlah hati perajurit kami Ya Allah, agar tidak hanya memberi AMARAN berkali-kali kepada musuh dan penceroboh yang cuba mengganggu gugat kedaulatan negara Malaysia yang tercinta ini. Amin Ya Allah. Amin ya rabbal alamin."


Errr...KPT dan KPM bergabung...tapi ada 2 menteri? Kenapa tak asingkan je terus? Hmmm...

Teringin nak tengok strategi apa yang akan digunakan Zahid Hamidi selaku bekas 'budak' Anwar bagi menangani karenah Anwar n d geng.

4 comments:

 1. Penggabungan KP + KPT mungkin ada tujuan tertentu. Kerana semua tu, institusi yg sentiasa dilalui oleh semua anak2 muda.

  ReplyDelete
 2. Najib nampaknya tidak belajar dari pengalaman yang lalu,mungkin juga tidak mendengar nasihat dan pandangan.

  Individu-individu yang mencemarkan pentadbiranya masih dikekalkan.
  Hampa melihat barisan kabinet yang baru ,sungoh tidak menyakinkan.

  ReplyDelete
 3. Dahulu urusan Pengajian Tinggi memang dibawah Kementerian Pelajaran.Cuma beberapa tahun lepas je diasingkn pengurusannya. Gabungan semula lebih baik untuk Data Integration

  ReplyDelete
 4. tebing tinggi najib tidak dapat untuk memuaskan hati semua dan apa maksud tebing tinggi mencemarkan pentadbiran masih kekal adakah individu yg tebing tinggi kehendaki tidak tersenarai walahuallam.... cukup cukuplah

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive